DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARDAN SERGİ

AHA İZMİR- Eczacılık mesleğinin akademik kuruluşunun 176. yıldönümü nedeniyle Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi İzmir Eczacı Odası (EDAK) ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği'nin işbirliği ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Down Sendromlu Çocukların Fotoğraf ve Ebru Sergisi' düzenlendi.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Down Sendromlu çocuklarla Ege Üniversitesi Engelliler Merkezi’nde bir araya gelerek Ebru Sanatı çalışması yaptı. Etkinliğe İzmir Down Sendromu Derneği yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Sergiye aileleriyle birlikte gelen Baran Tanış, Bora Kırlıoğlu yaptıkları Ebru Sanatı çalışmalarını inceledi. İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Deniz Ayçe Karagöz ise İzmir Down Sendromu Derneği üyesi olup çocuklar içinde ilk üniversite mezunu oldu. İzmir Down Sendromu Derneği yönetim kurulu üyesi olan Ferah Durakçay çocukların Ebru Sanatını çok sevdiklerini ve çalışma sırasında çok mutlu olup keyif aldıklarını belirtti.

 

 

Down sendromlu bireylerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve yaşam sorunlarının temelden çözümüne çareler aramak, ailelerin, toplumun bilinçlendirilmesi ve toplumun engellik algısını değiştirebilmesi için, gönüllülük esasına dayanarak projeler uygulamak ve farkındalık etkinlikleri yapmak amacı ile kurulan İzmir Down Sendromu Derneği, Down Sendromlu çocuğu olan 7 anne tarafından kuruldu.

 

 

HABER- ZEYNEP GENÇ