Doğu ve Güneydoğu'nun Aksakallıları Birlik Beraberlikte vatan için tek yürek oldular

AHA İSTANBUL - Diyarbakırlılar AHA İSTANBUL - Dernekler Federasyonu davetlisi olarak Doğu ve Güneydoğu dernek vakıf ve federasyonları birlik, bereket sofrasında bir araya geldi, Hasret giderdiler.

Diyardef Diyarbakır Dernekler Federasyonu, Pandemi  Öncesinde bir araya gelen, geleneksel hale getirilen bereket sofrası'nın bir yenisini  kurdu. Doğu ve Güneydoğu  Üst Çati Platformu çatısı altında toplanan illerin Federasyonları, vakıfları, dernekleri Diyardef Diyarbakır Dernekler Federadyonunun davetinde yerlerini aldılar. İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın katıldığı davetin açılış konuşmasını Doğu ve Güneydoğu Çatı Platformu ve Bitlis Federasyon Genel Başkanı Selim Korkmaz yaparken açılış konuşmasında pandemi öncesi geleneksel olarak yapılan olağan buluşmaların yeniden devam edeceklerinin müjdesini verdi. Ev sahibi İbrahim Yalçıntepe selamlama konuşmasında Doğu ve Güney Doğunun havası sert, insanı mert olduğunu dile getirdi. Mardin Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı İbrahim Biter'de katılımcılara 7 dilde Hoşgeldiniz dedi. Milletvekili Serkan Bayram ise konuşmasında pandemi sonrası yaşanan sıkıntıların elbirliği ile aşılacağını dilek ve temennisinde bulundu. Milletvekili Serkan Bayram konuşmasının devamında STK ların toplumun aynası , Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinin çok değerli olduğunu sözlerine ekledi. Milletvekili Serkan Bayram konuşmasının devamında mikro  milliyetçiliğinin tehlikesini dile  getirirken vaz geçilmesini, hayır gelmeyeceğini dile getirdi. Bu ülkenin Çanakkale ruhunda birleşmesini istedi. Ülkenin çok kıymetli olduğunu dünyada mikro milliyetciluğinin yeri olmadığını sözlerine ekledi. İnsanı yaşatki devlet yasasın, Edirne bizim, Hakkari Bizim diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. 
Toplantıda yapılan konuşmalarda Doğu ve Güneydoğu'nun gelişmesi için Turizmde, eğitimde, tarımda yatırımların arttırılması temennileri tek tek dile getirildi. Ev sahibi Diyarbakır dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Yalçıntepe Birlik beraberlikte Tek Yürek olması adına herkesten söz aldı. Başkan İbrahim Yalçıntepe Doğu ve Güneydoğu üst çatı platformunun kısa sürede konfederasyonun olacağının müjdesini de verdi.
Diyarbakır dernekler Federasyonu davetinde Bitlis federasyon başkanı Serkan Haser, iş adamlar dernek başkanı Fetullah Gardaş, Ergani dernek başkanı Muhlis Orak, Erzincan dernekler federasyon başkanı Süleyman Öztürk, Diyarbakır Üçpınar İlim ve Hizmet Vakıf Başkanı  ve aynı zamanda Güngören Merkez Mahalle Muhtarı olan Osman Kılıç, Esenler Diyarbakır Çüngüş Çermik dernek başkanı Hidayet Deniz, Başkan Yardımcısı Cengiz Karaağaç, İstanbul Ahlat federasyon başkanı Recep Taşkıran, Batman Petrolspor  taraftarlar grubu Semih Kaya, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüz, Bitlis Konfederasyon başkanı Selim Korkmaz, Bingöl Abu Hayat platform başkanı Sabri Bağış, Siirt Vakfı Genel Sekreteri Fikri Özalp, Şanlıurfa Derneği başkanı Ali Rıza Küçükler, Onursal başkan Seyithan İşsiz, Van iş adamları Onursal Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, Muş Vakfı başkanı Dr Orhan Sami Gültekin, Ursiad temsilcisi Sıtkı Aloğlu, Batmanlılar Dernek Başkanı Mustafa Kaya, İğdır' il dernek başkanı Öztürk Altıntaş, Battalgazi yaygın halikan dernek başkanı Yaşar Yaman, Malatya Kale Kıyıcak köyü dernek başkanı Basri Düzenli, Malatya Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Cihan Akköse, Bitlis Konfederasyonu başkanvekili Muhammed Özdemir, Bitlis Adilcevaz federasyon başkanı Necati Göksoy, Bitlis Tatvan Hizan federasyon başkanı Hikmet Durdu, Bitlis Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kılıçlı, Kağıthane Bitlis Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Servet Kılıçaslan, Elazığlılar dernek başkanı Av. Ezel Demirkol, İstanbul Batmanlılar Federasyon Başkan Vekili Aysel Sili, Hakkari Derneği Başkanı Şemsettin Demir, Batman'ler Dernek Başkanı Mustafa Kaya, Muş Vakfı başkanı Dr Orhan Sami Gültekin, Emekli General 15 Temmuz Gazisi Kazım Dalkıran, sanatçı Berzan Doğan ve ismini sayamadığım çok sayıda iş adamı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri bu özel günde yerlerini aldılar.