Devlet Bahçeli; Belaların üzerine korkusuzca gidebilmeliyiz

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli yaptığı konuşmasında, ''Belaların çokluğundan dert yanmaktansa bunların üstüne korkusuzca gidebilecek yürekliliği gösterebilmeliyiz. Türkiye aleyhtarı kampanyalar kökleşiyor, dikkat kesilmeliyiz. Milliyetçi hareket taşıdığı misyonun gereğini yapmaktadır. Türkiye zorlu bir dönemde, yokuşu keskin bir devirdedir. Bunu biliyoruz. Eğer görevimizin şuuruna varamazsak önümüz karanlıktır. Çok çabalamalı, çok çalışmalıyız. Adeta Karadeniz gibi çırpınmalıyız'' dedi.

Demokrasi Yegane Çaremizdir

TBMM'nin yapacağı çok şey vardır diyen Bahçeli,  ''Demokrasi yegane çaremizdir. Çok şükür, onca saldırıya rağmen Meclis açık ve çalışır vaziyettedir. Seçilmiş hükümet görevinin başındadır'' diye konuştu. 

Çevremizi Saran Tehditlerin İç Yüzünü İyi Görmeliyiz

Devlet Bahçeli; ''Çevremizi saran tehditlerin iç yüzünü iyi görmeliyiz. Neyi yaşıyorsak, bunun başlangıcı Anadolu'nun fethine kadar dayanmaktadır. Kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin, tükenmemiş öfkelerin hesabı önümüze getirilmektedir. Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde büyük bir komplo sahnededir. Arap baharı ile alev alan yangın kapımıza dayanmıştır. Etnik ve mezhep kutuplaşması etrafımızdaki kaosun fitilini tutuşturmuştur.Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan peşmerge başı, ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Barzani tüm itiraz, tepki, karşı çıkışlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirmiştir'' ifadelerini kullandı.