Deprem sonrası bina tahliyeleri devam ediyor

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşanan deprem sonrası vatandaşlar bilinçlinerek yetkililerden yardım istiyor

Deprem sonrası vatandaşlarda yaşanan paniğe devletin kurumları tüm değerleri ile teyakkuza geçti. Binasında hasar olduğunu hissedenler belediye başkanlıklarına çevre şehircilik il müdürlüklerine müracaat ederek binalarının güvenliğini kontrol ettiriyor.

295 bin nüfusuyla İstanbul'un yerleşim yüzölcümü alanında en küçük ilçesi olan Güngören'in binaları da depremde nasibini aldı. Daha önceden 2 derece riskli alan ilan edilen Güngören için 5.7 son deprem sarsıntısı vatandaşları bilinçli olmaya sevk etti. 

Güngören kaymakamı Zeyit Şener vatandaşları bir kez daha uyararak evvela vatandaşların kendi binalarının güvenliğini almak adına şuurlanma larını,  şüphelendikleri hallerde yetkililere haber vererek bina güvenliğini muhakkak teknik ekibe kontrol ettirilmesini istedi. Kaymakam Zeyit Şener haber ajansımıza verdiği demeçte " Güngören ilçemizde 02 Ekim 2019 tarihi itibarıyla 1800  ihbar gerçekleşti. 600'e yakın binanın teknik olarak kontrol edildi. Bu tarih itibariyle 1 okul ve 20 binanın tahliyesine karar verdik. Eğitimi ara vermeden öğrenciler başka okullarda eğitime devam ediyor. Tahliye edilen binalarda  güvenlik önlemi alarak binaları mühürledik. Teknik heyet bu binalarda numuneler alarak laboratuvarlarda inceleyip kesin rapor çıktıktan sonra  ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılacak. " dedi. Kaymakam Zeyit Şener hatırlatmada bulunarak depremin gerçeğini dile getirip herkesin her bina sakinlerinin kendisi ve komşularını güvenlikleri için tek vücut olmalarınıda istedi.