DARENDE VE DOĞANŞEHİR'E MEZBAHANE YAPILIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın dört bir yanında hizmetlerine devam ediyor. Merkezin yanı sıra ilçe ve kırsal mahallelerde de yoğun bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapmayı planladığı Mezbahaneler için ilk kazmayı vuruyor.

Doğanşehir ve Darende Mezbahanelerinin ihalesi yapılırken, önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılarak, inşaatına başlanacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; hayvan kesimlerinin hijyenik ve rahat bir ortamda yapılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İlçelere Mezbahane yaptırılıyor. Bu kapsamda ilk mezbahane Darende ve Doğanşehir’e yapılıyor. Tip proje olan Doğanşehir ve Darende Mezbahaneleri 400 m2 alana sahip. Proje kapsamında; büyük ve küçük hayvanlar için padoklar, veteriner hekim ve idari personel odaları, malzeme odası, hayvan devirme odası ile monoray sisteme sahip kesimhane bulunuyor.

İhalesi yapılan Darende ve Doğanşehir Mezbahaneleri inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacağı ve kısa süre içerisinde bitirilerek hizmete sunulacağı kaydedildi.