CÜNEYT YÜKSEL HERKESİN MERAK ETTİĞİ O SORUYU CEVAPLADI

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ergene İlçe Teşkilatının yeni yönetiminin basınla tanışma kahvaltısında, günlerdir sorulan fakat bir türlü cevap verilemeyen konuya açıklık getirerek; 'Kamuoyunda tartışılan, İl yönetimimizde görevli İki Avukat Arkadaşımız kesinlikle Fetö sanıklarının davalarını almadılar, sadece CMK dan davet edildikleri için sorgularında hazır bulundular. Kendilerinden bir istifa talebim olmadı' dedi.

Yeni göreve gelen Ak Parti Ergene İlçe teşkilatının basına tanıtım toplantısına katılan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, gündemde dair açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açılış konuşmasını Ak Parti Ergene İlçe Başkanlığı görevine getirilen Hamdi Sarıer Yaptı. Daha sonra ilçe yönetiminde bulunanlar teker teker kendilerini tanıttılar. İlçe Başkanı Sarıer den sonra söz alan İl Başkanı Cüneyt Yüksel, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Yüksel; Avukat Arkadaşlarımız Fetö Sanıklarının Davalarını Almadılar!

Son günlerde Tekirdağ kamuoyunu büyük ölçüde meşgul eden, Ak Parti Tekirdağ İl yönetiminde görevli Avukat olan İki tane Başkan yardımcısının Fetö sanıklarının savunmalarını aldıkları yönünde gerek sosyal medyada, gerekse bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine konuyu, İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e sorduk.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği ve teşkilat içinde görevli kişilerin Fetö sanıklarının savunmalarını kesinlikle almamaları yönündeki uyarılarına rağmen, neden il başkan yardımcısı olan İki Avukatın bu şekilde hareket ettikleri sorumuza Başkan Yüksel şu sözlerle cevap verdi; “İl yönetimimizde bulunan Avukat arkadaşlarımız kesinlikle Fetö sanıklarının dosyalarını alıp onların savunmalarını yapmadılar, mahkemelerine girmediler. Sorgularının yapıldığı akşamı Avukat arkadaşlarımızın CMK sistemleri açık olduğundan kendileri davet edilmişlerdir. Bu arkadaşlarımız CMK ile davet edilip sorguya girdiklerinden sonra bir daha Fetö sanıklarının davalarına bakmadılar, onların mahkemelerde savunmalarını yapmadılar. İl yönetimimizde görevli Avukat arkadaşlarımızı CMK dan dahi davet gelse bundan sonra Fetö sanıkları için davete katılmamalarını ve sorgulara girmemelerini söyledik” dedi. 

Avukat Arkadaşlarımızın İstifalarını İstemek Söz Konusu Değil!

Aynı benzer durumun geçtiğimiz hafta içerisinde Düzce teşkilatında yaşandığı ve Düzce İl başkanının istifa ettiğini, Tekirdağ İl yönetiminde hala görevde olan İki Avukatın İl yönetiminden istifasını isteyip istemeyeceğini de sorduğumuz başkan Yüksel bu soruya; “Şu an ve konunun kamuoyu gündemine yansıdığı günden itibaren, İl yönetiminde görevli bu İki Avukat arkadaşımızdan istifalarını istemedim. Böyle bir düşüncem de yok. Kendileri görevlerinin başındadırlar. Bir daha CMK daveti olsa dahi Fetö sanıklarının savunmalarına katılmamaları konusunda kendilerini uyardık. Bu arkadaşlarımız İl yönetiminde görev yaptıkları sürece Fetö sanıklarının hiçbir şekilde sorgularına girmemeleri için gerekli tüm uyarıların yapıldığını buradan bir kez daha hatırlatmak isterim. Avukat arkadaşlarımızın istifalarını istemek gibi bir durum söz konusu değildir. Benim de kendilerine böyle bir talebim olmadı. Zaten CMK üzerinden sorguya girdikleri için aldıkları ücret 170 Lira olup kamuoyunda öyle kafa karıştıracak şekilde çok büyük paralar almış değiller bu arkadaşlarımız. İsmi geçen bu Avukat arkadaşlarımız her hangi bir Fetö sanığının mahkemesini takip ederek savunmasını yapmadılar. Herkesin savunma hakkı vardır. Fakat Ak Parti içinde Fetö sanıklarının savunulmasına bizde karşıyız” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım