CÜNEYT YÜKSEL ALBAYRAK'A SAVAŞ BALTASINI ÇEKTİ

AHA TEKİRDAĞ- Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a resmen savaş baltasını çekti.

CÜNEYT YÜKSEL ALBAYRAK'A SAVAŞ BALTASINI ÇEKTİ   

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a resmen savaş baltasını çekti. Başkan Yüksel, Ak Parti Tekirdağ il istişare kurulu toplantısı ve yeni yönetimin basına tanıtılma yemeğinde çok sert sözlerle Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’ı eleştirdi. Yüksel; “Kendileri iş yapamıyor, bize engel oluyorlar. Proje götürüyoruz destek yerine köstek oluyorlar. Unutmasınlar Ülkeyi Ak Parti yönetiyor” dedi.  

Çok geniş bir katılımın sağlandığı toplantıya, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere ve Tekirdağ AK Parti İl Yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. 

Yeni oluşan Ak Parti Tekirdağ İl yönetimi ve istişare kurlu üyelerinin de bir araya geldiği Turizm Otelcilik Lisesinde ki toplantıda Yeni il yönetimi üyeleri basına tanıtıldı. İl Başkanı Mestan Özcan’ın açılış konuşmasından sonra söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel sert sözlerle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Albayrak’ı eleştirdi. Yüksel Süleymanpaşa Belediyesi olarak Büyükşehir’e bir çok proje götürdüklerini ifade ederek; “Gençlik Merkezi Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmişti, biz Süleymanpaşa belediyesi olarak Kadir Başkan´dan bu tahsisi istedik ´olmaz´ dedi, sonunda Ankara burayı bize tahsis etti devleti yöneten Ak partidir bunu bilmen gerekiyordu´´ dedi. 

Yüksel; Destek Olamıyorsunuz Köstek Olmayın!

Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştirerek devam eden Başkan Yüksel; “Bize proje getirin her şekilde size destek verelim diyorlar. Projemizi en iyi şekilde hazırlıyoruz. Zaman ve emek harcıyoruz. Büyükşehir Meclisinde Ret kararı çıkıyor.  Tekirdağ Devlet Hastanesinin bitişiğindeki eski SGK arazisini Büyükşehir belediye başkanlığından isteyen Cüneyt Yüksel ´´Biz burada zeminde otopark, düğün salonları ve kapalı pazar yeri yapmayı istiyorduk, bu konu ile ilgili projeyi hazırla getir, eğer uygun görürsek veririz dedi. projeyi hazırladık proje sunumları yaptık. Baktık ki Meclis de Ret kararı çıkmış. Biz şunun da garantisini verdik. 2 Yıl içinde başlamazsak iade ederiz dedik. Kendisi 6 Yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıdır ne yapmış anlatsın. Yarım kalan bir sürü projeden başka hiçbir şey yok. Bakın İlçelere yarım kalmış atıl durumda olan projelerle dolu.  Böyle bir anlayış olabilir mi. Kendileri iş yapamıyor, bizim işlerimize bari köstek olmasınlar. Vatandaşımız bizden hizmet bekler. Sayın Albayrak paramız yok diyor, kaynaklar kısıldı diyor, 1.5 Katrilyon paran var ne yaptın diye sorsak cevap veremiyor” dedi. 

Vatandaşa belki saygınız olmayabilir ama kendi ailenize de saygınız yok!

Konuşmasının son bölümlerinde eleştirilerini sürdüren Başkan Cüneyt Yüksel, kesinlikle iş ten ve sorumluluktan kaçmadıklarını ve kendi hizmet alanları dışında olan bölgelere bile hizmet götürdüklerini açıkladı. Yüksel ilk seçimlerde Büyükşehir Belediye başkanlığını da alacaklarını ifade ederek;  “Sahillerimiz berbat, kokuyor. Bu beklentileri burası bizim yetki alanımızda değil deyip savuşturamayız. Bizim karakterimizde böyle bir şey olamaz. Eğer elimizdeki imkânlarımız yetiyorsa vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermekle yükümlüyüz. Ve veriyoruz da. Altınova’da da Değirmenaltı’nda da Dereağzı’nda da bunu yapıyoruz. Hiçbiri bizim sorumluluğumuz dahilinde değil ama vatandaşımızın da o kokuyla baş başa kalmasına vicdanımız razı değil. Vatandaşa belki saygınız olmayabilir ama kendi ailenize de saygınız yok orasını temizlememişsiniz. Bir günde 25 ton yosun topladı personel eliyle. Bu reva mı bize. Asıl meseleye gelelim. Yollarımız için teşekkür ettik. Göreve geldiğimiz zamandan bu yana 40 bin metrekare taş yaptık. Yaza kadar bunu 100 bin metrekareye çıkaracağız. Hani anlatıyorlar ya göreve geldiğimizden bu yana şu kadar şey yaptık diye. Biz bunları 5 ayda yapacağız. Allah nasip ederse Süleymanpaşa’yı 31 Mart 2024’e geldiğimizde kendileri de tanıyamayacak diğer CHP belediyeleri de tanıyamayacak. Ama bizim heyecanımızı kırmayın ya. Çalışıyoruz. Ama bir yere kadar susuyorsam erdemliğimden, saygımdan susuyorum. Ama sen Salı pazarındaki, Aydoğdu’da ki, Eski cami- Orta cami Mahallesi’ne, Gündoğdu Mahallesi’ndeki vatandaşımız bu kadar sıkıntı çekerken bir şey yapmıyorsan yapanın da önünü aç. Ben kıymetli teşkilat üyelerimden ve büyüklerimden, ağabeylerimden, ablalarımdan ve kardeşlerimden sadece dualarını istiyoruz. Allah’ın izniyle bu kardeşiniz sizin yüzünüzü yere eğdirmeyecek. Çalışma konusunda da yılacak halimiz zaten yok. Eski ve yeni milletvekillerimizin hepsiyle sahada çalışıyoruz. Bize sahada destek olun hatamız varsa, elbette olacak. Hepimiz insanız sonuçta. Ama ne olur bu hata olup olmadığını bize sormadan bir eleştiride bulunmayın. Ben anamdan babamdan belediye başkanı olarak doğmadım. Belediye ile ilgili bir sorun yaşadığımda 2 buçuk 3’te Ahmet abi bana bunu anlar diyorum. O da bana niye aradın demiyor hiç. Biz bu şekilde birbirimizi samimi bir şekilde kucaklarsak o 40 bin oyla kaybettiğimiz Büyükşehir’i belki de 20 bin oyla geri alacağız” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım