Çorlu SGK'dan Yeni Sanayi Sitesi Yönetimine Ziyaret

Çorlu Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Sedat Çelik Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobrucalı`yı ziyaret etti. Müdür Çelik yapılandırma başvuruları hakkında Başkan Dobrucalı'ya bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen ziyarette SGK Müdürü Sedat Çelik 7143 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, yapılandırmanın 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ -Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsadığını aktardı. Çelik vatandaşların 31 Temmuz tarihine kadar yapılandırmadan faydalanmalarını istedi.

Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Dobrucalı gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken; “Yapılandırma ile ilgili ortaklarımıza ve çok değerli esnaflarımıza bilgilendirme yapacağız” dedi.

SGK Müdürü Çelik ayrıca; “Hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla yapılandırma başvuruları alınmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım