ÇORLU POLİSİNDEN HIRSIZLARA GÖZ DAĞI

AHA TEKİRDAĞ- Çorlu'da film sahnelerini aratmayan hırsız polis kovalamacası yaşandı. İki kişinin evin çevresinde aracın içinde beklediği ihbarını yapmasıyla harekete geçen polis ekipleri, apartmandan çıkan hırsız ile burun buruna geldi. Polis, ağaçlık bölgeye kaçan hırsızın peşine düşerken dışarda çevreyi kontrol eden ve araç içerisinde bekleyen iki kişiyi de gözaltına aldı.

Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Toros Caddesi üzerinde iki kişinin araç içerisinde beklediği bir kişinin de binaya girdiği ihbarının yapılmasıyla harekete geçen polis ekipleri, bölgeyi ablukaya aldı. İki kişiyi araç içerisinde beklerken gözaltına alan polis ekipleri diğer şüphelinin de peşine düştü. Film sahnelerini aratmayan hırsız polis kovalamacasında bir şüpheli ağaçlık alana saklandı.

 

Polisle Burun Buruna Geldi

 

Olay yeri çevresinde kuş uçurtmayan polis ekipleri, eşkali verilen şüpheli ile apartmanın çıkışında burun buruna geldi. Polisi karşısında görünce şaşkınlık yaşayan hırsızlık şüphelisi kaçmaya başladı.  Polisi görmesiyle kaçmaya başlaması bir olan hırsızlık şüphelisi ağaçlık alana kaçarak izini kaybettirdi. Bir insanın giremeyeceği yerlerden kaçarak izini kaybettirmeye çalışan hırsızlık zanlısı ağaçlık alanda gözden kayboldu.

 

Aracın da Sürücünün de Arandığı Ortaya Çıktı

 

Apartmanın karşı köşesinde 34 FL 1783 plakalı aracı incelemeye alan polis ekipleri, araç içerisinde bulunan iki kişiyi de gözaltına aldı. F. T. ve S. K.’yi gözaltına alan polis ekipleri, şüphelilerin kimlik sorgulamasında F. T.’nin İstanbul’dan dolandırıcılıktan arandığı ortaya çıktı. 34 FL 1783 plakalı otomobilin yapılan incelemesinde ve İstanbul’dan yakalamalı hacizli olduğu belirlendi. Şüpheliler polis ekiplerince gözaltına alınmalarının ardından Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldüler.

 

Polisler Ağaçlık Alanda Şüpheliyi Aradılar

 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü resmi asayiş ekipleri yaşanan kovalamacanın ardından bölgeyi adeta ablukaya aldı. Çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edilirken ağaçlık alanda arama yapıldı. Polis ekipleri ağaçlık alanda ve çalıların arasında şüpheliyi aradı. Hırsızlık şüphelisini yakalamak için bölgede çalışma yapan polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için yoğun çaba sarf etti.

 

Ağaçlık Alanda 2 Kişi Daha Gözaltına Alındı

 

Ağaçlık alanda şüpheliyi arayan polis ekipleri, bölgede bulunan şüphelileri de kimlik sorgulamasından geçirdi. Ağaç altında bulunan 4 gencin kimlik sorgulamasını yapan polis ekipleri, kimliği bulunmayan 2 genci de gözaltına aldı. Kimliklerini beyan edemeyen ve tutarsız hareketleri olması nedeniyle şüphe çeken iki kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü.

 

15 Dakika Sonra Hırsızlık İhbarı Geldi

 

Civarda kuş uçurtmayan ve kaçan hırsızlık zanlısını yakalamak için çalışma yapan polis ekiplerine Toros Caddesi`nden hırsızlık ihbarı da yapıldı. Bölgeyi ablukaya alan polis ekiplerine çok geçmeden bir ihbar daha geldi ve evine hırsız girdiğini söyleyen ev sahibi polisten yardım istedi. Nusratiye Mahallesi Toros Caddesi üzerinde bulunan bir apartmandan yapılan ihbarda ev sahibi, evde olmadığını, eve geldiğinde ise evine hırsız girdiğini bildirdi. Apartmanda yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri kaçan hırsızlık şüphelisinin apartmanda hırsızlık girişiminde bulunduğunu belirledi. Yapılan incelemelerin ardından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

 

HABER: ABDURRAHİM YILDIRIM