Çorlu Müftülüğünden Kadir Gecesi Açıklaması

Göreve geldiği günden bu güne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Çorlu Müftüsü Adem Gülmek ve çalışma ekibi yine önemli taktir edilecek çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Geleneksel hale gelen Kadir Gecesi etkinliğinden Hafızlık projesine kadar bir çok konuda bilgiler verildi.

Çorlu Müftülüğünden yapılan açıklamada etkinlikler ve ayrıntıları hakkında şu bilgiler verildi; “İlçe Müftülüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizesinde Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi  Mekke Erkek Yatılı Kur’an kursunda da yapılması planlanmaktadır.

Bu kapsamda Çorlu İmam Hatip Ortaokulu tarafından 1-27 Haziran 2018 tarihleri arasında önkayıt başvuruları alınacak olup 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 10.00’ da Yazılı Sınav yapılacaktır.Yapılan sınavda ilk 50 öğrenci 2 Temmuz 2018 tarihi itibariyle 6 hafta sürecek Yaz Okuluna alınacaktır. 6 hafta sonunda başarı durumuna göre 30 erkek öğrenci (seneye 5. Sınıfa gidecek ) Mekke Erkek Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini ve Çorlu İmam Hatip Ortaokulunda 5.sınıf eğitimlerini görecektir.

İlçe Müftülüğümüzce 4.Geleneksel Kadir Gecesi Programımız 10 Haziran 2018 Pazar günü saat 20.00’ de Çorlu Cumhuriyet Parkında gerçekleşecektir.  Kılınacak Akşam Namazına müteakip başlayacak program Cami görevlilerimizce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, tekbirler,  salavatı Şerifeler, kasideler eşliğindedevam edecek olup  5 imam eşliğinde kıldırılacak teravih namazı ve tesbih namazı  ile sona erecektir.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Hacı Mehmet Özaslan Kur’an kursunda 2017-2018 eğitim öğretim yılında ek öğretim programı Kur’an-ı Kerim eğitimi alan 4 (dört ) bayan Görme engelli Öğrencimize yönelik yıl sonu belge programı düzenlendi. Programda  Müftülüğümüzce öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığının Braille Hadislerle İslam Kitabı hediye edildi” ifadelerine yer verildi

Haber: Abdurrahim Yıldırım

adem gülmek