Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Odasında Neler Oldu

AHA TEKİRDAĞ - Çorlu Esnaf Odası Başkanı Murat Turna Merak Edilen Konuları Açıkladı

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Murat Turna kamuoyunda uzun zamandır merak edilen konularla ilgili yazı bir basın açıklaması yaptı. Odanın 42 yıllık başkanı Feyzullah Aktepe den görevi aldıktan sonra, Müfettiş incelemesi yapılmış, sonucunu kamuoyu merakla bekliyordu. Başkan Murat turna tüm ayrıntıları ile verdiği bilgilerde Odanın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oda Başkanı Murat Turna yaptığı yazılı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın değerli Üyeleri ve kamu oyuna duyurulur; 11-03-18 tarihinde yapılan oda seçimimizin sonrasında 12-03-18 tarihinde gümrük ve ticaret bakanlığınca odamızda incelemeler yapmak için gönderilen müfettiş nezaretinde,  14-03-18 tarihinde 7.950,64 TL borç ve 20.545,85 TL nakit ile oda yönetimini devir, teslim alarak göreve başladık.

Beyan edilen borçların dışında belli firma, kurum ve kuruluşlara 46.499,42 TL daha borcumuz olduğu tespit edilmiş olup, Göreve geldiğimiz gibi üyelerimizi tek tek arayarak faaliyetlerinin devam edip etmediği, adres değişiklikleri, telefon numaraları güncellemelerini, üye borç mutabakatlarını gerçekleştirdik, Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için odamız ile ilgili talep, öneri ve şikayetlerini bir anket firması tarafından aranarak tespit ettirdik. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere taze kan bankası için kan gruplarını bir veri tabanında topladık. Basit usul vergi mükellefi olan üyelerimizin defterleri odamız bünyesinde istihdam ettiğimiz konusunda uzman personel tarafından tutulmakta ve Mali Müşavir kontrolünde beyannameleri hazırlanmaktadır. Oda kayıt işlemleri, üyelerimizin ilgili makamlara verilmek üzere istedikleri evrakların temini gibi rutin işlerimizde görev esasına uygun olarak yapılmakta olup, Önceki döneme ait yapılan inceleme sonucu hazırlanan rapora istinaden adli süreç devam etmektedir.

Oda eski Genel Sekreteri Günay Avkıran' ı oda kurumsal yapısını zedelemesi ve müfettiş raporunda ki olumsuzluklar sebebi ile 4857 sayılı iş kanunun 25/II -E bendi hükümlerine istinaden iş sözleşmesi 02.08.2018 tarihinde feshedilmiştir. Önceki Oda Başkanımız Sn. Feyzullah Aktepe tarafından ağaçlandırılmış olan mesire yerinin ecri misil davası ve yazışmaları devam etmektedir. Odamızın Yeni Dünya Sanayi Kooperatifi üyeliğinden, görülen lüzum üzerine ayrılmak için gerekli yazışmalar yapılmış olup, üyelik için yatırılan 15.750,00 TL’ nin  tarafımıza ödeneceği Yeni Dünya Kooperatifi tarafından odamıza bildirilmiştir.

Görevde geçen 7 ay boyunca seçim projelerimizde olan Çalışmalar!

Bütünleştirici yönetim anlayışı ile tüm yönetim kurulumuzla birlikte tarafımıza iletilen, üyelerimizin sorunları ivedi bir şekilde çözüme ulaştırıldı. Üyelerimizin bürokrasi alanında yetersiz kaldığı konularda danışmanlık hizmetleri verilmekte, Üyelerimizin günlük yaşantılarında malzeme ve hizmet alımlarında indirim alabilecekleri esnaf ve kurumlarla görüşmeler devam etmekte olup, üyelerimizin ihtiyacı olan Sağlık hizmetleri dahil birçok alanda odamıza indirim anlaşmaları yapılmıştır. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında personel yetiştirme sıkıntılarını aşmak için çalıştay kurulma kararı alınarak bu husustaki çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.

 

İşkur ile personel bulma program ve çalışmaları devam etmektedir!



Personel çalıştıran esnafımızın devlete ve personele karşı yükümlülükleri konusunda, iş güvenliği, müşterilerin esnaftan, işverenin personelden, personelin işverenden beklentileri gibi verilecek olan eğitim seminerlerinin çalışmaları devam etmektedir. Aynı meslek dallarında faaliyet gösteren esnaflarımıza daha iyi hizmet ve sorunların aşılmasında daha ivedi yol alabilmek için komiteler kurma çalışmalarımız devam etmektedir. İnternet üzerinden yapılan aramalarda esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşılması için odamız üyelerinin meslek ve iletişim bilgilerinin yer alacağı web sitesi kurulum aşamasındadır. Oda Yönetim Kurulumuz, üyelerimizin memnuniyeti ve ihtiyaçlarının karşılanması hususunda tüm enerjisi ile gerekli gayreti göstermekte olup görev süremizce hizmet kalitemizi arttırarak üyelerimizin emrinde olduğumuzu beyan ve taahhüt ederiz” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım