Çorlu'da Ekonomik Canlanma İçin Dev Adım

Çorlu ve bölge ekonomisi için büyük bir hamle olarak nitelendirilen ve Uluslararası boyutta katılımın olacağı Çorlu Alışveriş Fuarı için geri sayım başladı. 30 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Çorlu Alışveriş Fuarı, Türkiye'nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden 150 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu'ya çeken Tarım Fuarı ile eşzamanlı gerçekleşecek.

Çorlu’nun en işlek noktasında, üstelik tarım fuarına çok yakın bir lokasyonda konumlandırılacak fuar, toplamda 5 bin m² alana sahip. Orion AVM ile Tarım Fuarı arasında kalan Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter caddesi üzerinde kurulacak. Bölgenin üretici firmaları, önde gelen markaları, Trakya'ya has ürünleri temsil eden üreticiler fuara özel indirimler sağlayacakları ürünleriyle, kendilerine özel çadırlarda stantlarını kurabilecekler. TURSAB destekli organizasyonlarla Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan Çorlu’ya alışveriş turları düzenlenecek. Bu turlar için belirtilen ülkelerde Çorlu Alışveriş Fuarı tanıtım çalışmaları yapılacak. Hem tarım fuarının ziyaretçi potansiyelinden yararlanıp hem yurt dışından fuar için düzenlenecek turlar ve tanıtımlarla Çorlu’ya 300 bine yakın bir ziyaretçi çekilecek. Gerçekleşecek olan fuar ile ilgili Çorku Kaymakamı Levent Kılıç, Çorly Belediyesi Başkanvekili Hülya Perin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Çorlu’da bulunan oda başkanları ve temsilcileri, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yapılacak fuar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, fuarın hayırlı olması dileklerinde bulunarak “Esnaf ve odalarımız ile bir toplantı yaptık ve geri dönüşü olmayan bir şekilde adımlarımızı attık. ÇTSO’ya Belediyemize, Oda Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çorlu’da ilk kez böyle büyük bir toplantı gerçekleştiriliyor. İnşallah bundan sonar birlikte Çorlu’ya daha layık projeleri beraber aktarırız” dedi.

AMACIMIZ BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan da, “Bizim amacımız, bölgemize nasıl bir katma değer katarız, nasıl destek olabiliriz diye bu yola çıktık. Bu yapılacak fuarların ilki. Her geçen sene bu fuar büyüyecek. İnsanların alıştığı ve heycanla beklediği bir fuar olacak. İnşallah ÇAF ile başlayan ve daha farklı organizasyonlar ile çeşitli organizasyonlar da yapılır. Bölgemizdeki en kapsamlı fuar olacak. Trend Arena AVM önünden başlayacak fuar, Sanayi bölgesinin sonuna kadar devam edecek. Sadece alışveriş değil, konserler de gerçekleşecek ve alışverişi ön plana çıkaracağız. Süper bir ekip ile çalışıyoruz ve bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Bölgemize dışarıdan vatandaşlarımızı çekmek ve ekonomimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi. Gerçekleşen basın toplantısının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım