Çorlu Belediyesinden Tarihi Adım

Çorlu Belediyesi ve Başkan Ahmet Sarıkurt ekibi ile birlikte Trakya'da bir ilke miza atarak, Belediye olarak tarihi bir adım attı. 'Halk Konuşuyor Başkan Dinliyor' sloganı ile hafta iki gün boyunca tüm mahalleler yerinde ziyaret edilerek vatandaşların sorunları yerinde dinlenip hızlı çözümler amaçlayan proje hakkında Başkan Ahmet Sarıkurt gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Türkiye de b ir çok belediyeye örnek olacak çalışma ile ilgili olarak Başkan Sarıkurt; “Bu proje ile amacımız halkımızın sorunlarını yerinde izleyip dinleyerek hızlı çözümler getirmektir. Vatandaşımız, mahalle halkımız Belediyeye bu kadar kalabalık bir şekilde gelme imkanları yok. O zaman yöneticiler olarak biz vatandaşımızın ayağına giderek onları dinlemek bizin en önemli görevimizdir. Köyden mahalleye dönüşenler de birlikte 26 mahallemizi haftanın iki günü ziyaret edeceğiz. Halktan talep olursa kış aylarında da kapalı mekanlarda bu toplantıları yapabiliriz” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çobançeşme Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. “Halk Konuşuyor, Başkan Dinliyor” adlı mahalle buluşmalarının ilki Çobançeşme Mahallesi muhtarlık binası arkasında yer alan Bilge Park’ta gerçekleşti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci ve Hülya Perin ile CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı ve Çobançeşme Mahalle Muhtarı İlhan Yılmaz’ın yer aldığı mahalle buluşmasının başlangıcında Başkan Sarıkurt tarafından belediyemizin faaliyetlerine yönelik bir sunum yapıldı. Bilgilendirme sunumunun ardından Başkan Sarıkurt, vatandaşlardan gelen soruları tek tek cevapladı ve notlar aldı.

Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri dikkatlice dinleyen Başkan Sarıkurt, çözüme yönelik hızlı adımlar atmak için elinden geleni yapacağını ifade etti ve konuyla ilgili birimlere yönlendirmeler yaptı.

Programın sonunda vatandaşlarla bir süre daha sohbet eden Başkan Sarıkurt, yakın ilgi gösteren mahalle sakinleriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen buluşmadan duydukları memnuniyeti ifade eden mahalle sakinleri, Başkan Sarıkurt’un mahallelerine gelerek kendilerini can kulağıyla dinlemesinden dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler. “Halk Konuşuyor, Başkan Dinliyor” mahalle buluşmalarının program dahilinde Çorlu’nun tüm mahallelerinde gerçekleştirilecek.

Haber: Abdurrahim Yıldırım