CHP'nin Yürüyüşüne Ankara Valiliğinden Flaş Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun aldığı cezaya tepki olarak başlattığı ''Adalet Yürüyüşüne'' Ankara Valili'ğinden açıklama geldi

Chp İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun Mit Tırları davası kapsamında 25 yıl hapis cezası verilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçtaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe Ankara Valili'ğinden açıklama geldi. Ankara Valiliği Kemal Kılıçaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlayıp İstanbul Maltepe'ye kadar başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili olarak tedbirler alındığını bildirdi. 



Valilikten Yapılan Açıklamada; ''Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark’taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır.  Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir.  İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır. Yürüyüş, Ankara ili sınırları içerisinde E-5 Karayolu güzergahı takip edilerek yapılacaktır. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar yoksa banket kullanılacaktır. Taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Katılımcıların can güvenliğinin ve trafik düzeninin sağlanması açısından hava kararmadan önce yürüyüş günlük olarak sonlandırılacaktır'' ifadelerine yer verildi.