CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI ARICI RESTİ ÇEKTİ

CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda, parti tabanının isteğini açık ve net bir dille ifade ederek, yerel ve genel seçimlerde adayların ön seçimle belirlenmesini istedi.

Bir çok ilçe ve İl örgütünün dillendirmeye cesaret edemediği konuyu Başkan  Arıcı’nın gündeme getirmesi kamuoyunda taktirle karşılandı. “Başkan Resmen Masaya Vurdu” yorumları yapıldı.

Ön seçime girmek istemeyen adaylar için resti çekti şeklinde yorumlanan açıklamanın ardından kamuoyunda başkan Arıcı’ya büyük destek geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü başkanı Yıldıray Arıcı 2019 seçimleri öncesi genel merkezden isteklerinin ne olduğunu açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın katılımıyla Çorlu’da düzenlenen basın toplantısına katılan ve burada basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a Çorlu ilçe örgütü olarak genel merkezden isteklerinin ne olduğunu söyledi.

2019’de CHP’nin iktidarı gözüküyor, buna inanın diyen Arıcı, “Tüm kadrolarımızla beraber çalışacağız. Çorlu Cumhuriyet Halk Partisi ön seçim istiyor. Nedeni de şu 1989 yılında belediye seçimlerinde ön seçimle çok değerli bir belediye başkanımızı partimize kazandırdık, uzun yıllar da görevinin başında başarıyla kaldı. Ön seçim her zaman başarıyı getiriyor. 1989 yılından sonra yerel seçimlerde zannedersem 2014’de yapılacaktı sonradan iptal oldu yapılmadı. Örgütün böyle bir harekete ihtiyacı var sayın başkanım. Genel seçimlerde de milletvekili seçimlerinde de ön seçimin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Partiye heyecan geliyor. Parti dinamizmini yakalıyor. 2019’da da CHP Çorlu İlçe Örgütü olarak genel merkezden talebimiz yerel ve genel seçimlerde ön seçim olması noktasında” diye konuştu.

Haber: Abdurrahim Yıldırım