Cavit Öztürk, MTTB'yi Ziyaret Etti

AHA SAKARYA-Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesini ziyaret ederek, gençlere MTTB ile tanıştığı yılları anlattı.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi’nin Çark Caddesi’ndeki dernek binasında MTTB’li gençleri ziyaret eden Başkan Öztürk, MTTB’nin Sakarya’daki faaliyetlerini çok yakından takip ettiğini ve beğendiğini dile getirdi. Yeni yapılacak projelerle ilgili de bilgi alan Başkan Öztürk, “Sakarya’da yaptığınız organizasyonları basın aracılığı ile takip ediyorum. Güzel işler yapıyorsunuz. Bu çizginizi bozmadan devam ettiğiniz sürece, Erenler Belediye Başkanı olarak sizlere elimden gelen her türlü desteği vereceğimin sözünü veriyorum.” şeklinde konuştu. MTTB’li gençlerle samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Öztürk, Milli Türk Talebe Birliği’ni ‘Geçmişte güzel işlere imza atmış ve şu anda da bir öze dönüşün sinyallerini veren bir gençlik örgütünün olduğu kurum’ şeklinde tanımladı.

 

“Ben de MTTB’liydim!”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, kendisinin de üniversite yıllarında bir MTTB’li olduğunu belirterek, “Öncelikle bulunduğunuz kurumun kıymetinizi bilin tavsiyesini vermek istiyorum. Ben de eski bir MTTB’liyim. Bu yüzden karşınızda bir Belediye Başkanından çok bir ağabey sıfatı ile görülmek isterim. Milli Türk Talebe Birliği ile Üniversite okuduğum yıllarda (1976-1981)  tanıştım. MTTB sayesinde tanıştığım ve hala ailecek görüşmekte olduğum birçok dostum, kardeşim var. Ancak bizim üniversite yıllarımız sizlerinki kadar rahat geçmedi. Okullarda günde 3 olay olduğunda o gün anormal bir şey olmadığını düşünüyorduk. MTTB bu zor zamanlarda bile Yeni Türkiye’nin mimarları olan Devlet Adamlarını yetiştirdi. Bundan sonra da yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar, Abdullah Gül’ler ve daha nicelerini yetiştireceğinden hiç şüphem yok”dedi.

 

Öztürk Adına Fidan Dikilecek

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma yaptığı konuşmada “Erenler Belediye Başkanımız Sayın Cavit Öztürk’e teşkilatımızı ziyaret ettiği ve bizlere destek olacağının sözünü verdiği için çok teşekkür ediyoruz. MTTB Sakarya Şubesi adına kendisine aktif siyaset hayatında başarılar diliyoruz.” dedi. Toplantının sonunda Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma, Başkan Öztürk’e bir tablo hediye etti. Tablonun üzerinde ‘Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi’ne teşrif ederek konferansta yer almanızdan dolayı Sakarya Üniversitesi Hatıra Ormanı’nda Adınıza Bir Adet Fidan dikilecektir’ sözleri dikkat çekerken, konu ile ilgili konuşan Başkan Ayma, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı konuşmada plaketlerin resmi kurum ziyaretlerinde kullanılmaması, bunun yerine fidan dikilmesi gerektiğini belirtti. Bizler de Türkiye’de fidan dikme organizasyonda öncü atılımı gerçekleştirerek, Sayın Cavit Öztürk adına fidan dikme kararı aldık.” şeklinde konuştu.