Çanakkale'de Telefon Dolandırıcıları Yakayı Ele Verdi.

AHA ÇANAKKALE-Çanakkale ili Lapseki ilçesi Dişbudak köyünde 21.10.2014 tarihinde saat:11.30 sıralarında S.F. isimli şahıs ev telefonunu gizli numaralı telefon ile arayan ve kendisini Emniyet Müdürlüğünde Komiser ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan iki şahsın S.F.'ye büyük bir olaya karıştığı ve aklanmak için yüksek miktarda para yada altın vermesi gerektiğini kendisi ile her yarım saatte bir irtibat kuracaklarını söyleyerek telefonu kapattıklarını Jandarmaya bildirmiştir.

Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek talimatı doğrultusunda görevlendirilen Jandarma personeli tarafından S.F.’nin şüpheli şahıslar ile tekrar irtibata geçmesi sağlanarak şüphelilere parasının olmadığını fakat altınları olduğunu köye gelmeleri durumunda Köyün Camisinin önünde altınları vereceği söyletilerek şüpheliler köye gelmeleri için ikna edilmiştir.

 

Şüpheli şahıslar altınların teslim edileceği yere gelmeden yeteri kadar sivil ve resmi Jandarma personeli görevlendirilerek köyün girişi, çıkışı ve köy içerisinde şahısların yakalanması için gerekli tedbirler alınmıştır.

 

Şüpheli şahısların saat:19.00 sıralarında Opel Astra marka gri renkli 48….. plakalı otomobil ile köye giriş yaparak köy içerisinde bir tur attıktan sonra  caminin köşesinde bekleyen sivil kıyafet giymiş Jandarma personelinin yanında durarak otomobil içerisinde yolcu koltuğunda oturan isminin H.B olduğu öğrenilen şahsın, araçtan inerek altını almak için personelin yanına geldiği ve elindeki poşeti alarak “hiç korkmayın sizi temize çıkaracağız ” dediği esnada bölgede bulunan Jandarma devriyeleri tarafından şüpheliler H.B. ve A.B. suçüstü yakalanmıştır.