Büyü Bozma Bahanesi ile Dolandırıcılık

02.11.2018 günü İlimiz Sultanbeyli ilçesi Mecidiye Mahallesinde bulunan bir ikamette büyü bozma bahanesiyle dolandırıcılık yapılması olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

 

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayda kullanıldığı değerlendirilen bir aracın Sultanbeyli ilçesi Orman Caddesi üzerinde görülmesi üzerine araç takibe alınmış, S.P, H.P, Z.P. ve S.Ç. isimli kadın şahıslar bir akaryakıt istasyonunda durdukları esnada yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, 20.10.2018 günü İlimiz Sultanbeyli ilçesinde meydana gelen (2) ayrı “Hırsızlık” konusunun da failleri oldukları tespit edilmiş, ayrıca şüphelilerden H.P. isimli şahsın “Hırsızlık” ve “Dolandırıcılık” suçlarından (32) adet aranma kaydı ve 9 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası, Z.P. isimli şahsın “Hırsızlık” ve “Dolandırıcılık” suçlarından aranma kaydı ve 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası, S.P. isimli şahsın “Hırsızlık” ve “Dolandırıcılık” suçlarından aranma kaydı ve 8 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası, S.Ç. isimli şahsın ise “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçundan aranma kaydı ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilmiştir.

 

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar 04.11.2018 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.