Burhaniye'den Dünyaya Makine İhracatı

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde makine teknisyeni olan Sever (SVR) Makine üreticisi işadamı Coşkun Sever, Kendi üretimi olan SVR Tel Örme Makinesi ile SVR Peynir Kesme Makinelerini dünyaya ihraç ediyor. Sever, 'SVR Tel Örme Makinesi ile SVR Peynir Kesme Makinelerini üç kıtaya ihraç ediyoruz' dedi.






Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde makine teknisyeni olan Sever (SVR) Makine üreticisi işadamı Coşkun Sever, Kendi yerli üretimi olan SVR Tel Örme Makinesi ile SVR Peynir Kesme Makinelerini Suriye, İran, Irak ve Gana gibi ülkelerden sonra Afrika ve Avrupa’da çeşitli ülkelerle birlikte Dubai’ye de ihracat yaptıklarını söyledi.

“BURHANİYE’DEN DÜNYAYA SVR MAKİNE İHRACATI”

Burhaniye Ağır Sanayi Bölgesi’ndeki mütevazı atölyesinde 16 yıl önce kullanmak için satın aldığı Tel Örme Makinelerini kendi olanaklarını kullanarak bilgisayarlı yarı otomatik ve tam otomatik olarak geliştirdiği “SVR Tel Örme Makinesini” üretime başladığını açıklayan işadamı Coşkun Sever, “Biz Burhaniye de Sever Makine olarak 1998 yılında tel çit üretimine başladık. 2005 yılından bu yana Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bilgisayar kontrollü tam ve yarım otomatik (manuel) olarak Tel Örme Makineleri üretmeye başladık. İlk olarak ürettiğimiz otomatik Kafes Tel Örme Makinesini yıllar içinde sürekli geliştirdik. Şimdi farklı türlerde Tam Bilgisayar Kontrollü Otomatik Olarak Tel Örme Makinelerini üretmeye başladık. Sever Makine Tel Örme Makinelerinin kullanımının çok kolay olduğunu, bu nedenle de Türkiye’de ve dünyada bu makineler tercih ediliyor” dedi.  

TAM OTOMATİK ‘ALTIGEN TEL ÖRME MAKİNESİ’ YAPTIK

Son olarak tam otomatik Altıgen Tel Örme Makinesinin seriüretimine başladıklarını, bu tel örme makinesinin dünyada olmayan özellikleri ihtiva ettiğini açıklayan Coşkun Sever, “AR-GE çalışmasını KOSGEB ile beraber yaptık ve başarıyla sonuçlandırdık. Farklı ebatlardaki altıgen tel örgüyü tek makineyle seri bir şekilde imalat yapılabilir hale getirdik. Bunun da ihracat ayağı yakında oluşmaya başlayacak. Aynı zamanda helezon tel örgü sektöründeki makinemiz Tur 500 Gold’un ihracatı devam ediyor. Şu anda görmüş olduğunuz makine Beyaz Rusya’ya ihraç edilecek. Aynı zamanda mandıracılar için “Peynir Kesme Makinesi” imalatını yaptık. Tulum peyniri ve sepet peyniri, eski kaşar peynirini aynı ebatta kesmek için Tam Otomatik Peynir Kesme Makinesi yaptık. Bu ürünleri dünya pazarına sunmaya devam ediyoruz” diye bilgi verdi.

“TEL ÖRME MAKİNELERİNİ KADINLAR KULLANABİLİYOR”

“Dünyanın en gelişmiş ve teknolojik üstünlüklerine sahip Tel Örme Makinelerini biz SVR Makine olarak üretiyoruz. Malatya’dan KOSGEP Projesi ile bir bayan işletmeci tam otomatik Tel Örme Makinesi aldı. Bu makineleri bir kadın bile kullanabiliyor” diyen işadamı Coşkun Sever, SVR Makine üretimi olan Tel Örme Makinelerini bayanlar dahi çok kolaylıkla kullanabildiğini ve kadınların ev bütçelerine katkıda bulunduklarını açıkladı.

Sever, Tüm müşterilerine ‘Makine Çalıştırma Eğitimi’ verdiklerini, Dubai’den bile müşterileri geldiğini ve müşteri potansiyellerinin üst düzeyde olduğunu vurguladı.

“HEDEF, DAHA ÇOK İHRACAT, DAHA ÇOK DÖVİZ GİRDİSİ”

SVR Makine olarak fuarlara katılıp ihracat olanaklarını sürekli zorlayacaklarını vurgulayan SVR Makine üreticisi işadamı Coşkun Sever, Yarı ve tam otomatik bilgisayar kontrollü Sever Makine Tel Örme Makinelerini daha çok ülkeye ihraç ederek ülkemize daha çok döviz kazandıracaklarını hedeflediklerini söyledi.

Ülkemizdeki mandıracılar için “Peynir Kesme Makinesi” imalatını yaptıklarını ve makinenin en çok tulum peyniri ve sepet peyniri, eski kaşar peynirini aynı ebatta kesmek için tam otomatik Peynir Kesme Makinesi yaptıklarını söyleyen Sever, “SVR Tel Örme Makinesi ile SVR Peynir Kesme Makinelerini dünya pazarına sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Enver DOLGUN