Burak Talha Dalkılıç ve Kübra Akın dostlarının şahitliğiyle dünya evine girdiler

AHA İSTANBUL - Dalkılıç ve Akın aileleri evlatlarının mutluluğunu dostlarının şahitliğiyle paylaştılar

İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç'ın oğlu Burak Dalkılıç hayat arkadaşı Kübra Akın'la dünya evine adım attılar. İstanbul Üsküdar Cemile Sultan Korusu Havuz başında  düzenlenen  muhteşem düğün töreni ile Burak Dalkılıç ve Kübra Akın Fatih belediye başkanı Ergün Turan'nın kıydığı nikahla , nikah şahitliğini  TBMM başkanı Mustafa Şentop,  Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Adalet bakanı Abdulhamit Gül ve çok sayıda şahidin huzurunda mutlu çift dünya evine girdiler. Mutlu çiftin mutluluğuna ortak olup   Ak Parti genel başkan yardımcıları, Fatma Betül Sayan Kaya, Hayati Yazıcı, milletvekili Erkan Kandemir, Aziz Babuşçu, İstanbul valisi Ali Yerlikaya, Ak parti İstanbul il başkanı Bayram Şenocak, ve Ankara il başkanı Hakan Han Özcan İBB meclisi Grup başkanı , Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu'da şahit olup imza atanlar arasında yerlerini aldılar. 

Düğün öncesi Damadın Anne  babası  Nermin- Halis Dalkılıç'la , gelinin Dedesi Ekrem Akın,  annesi Adalet Akın ile amcaları Şaban ve Kerem Akın kardeşler gelen misafirleri kapıda karşılayarak ağırladılar.Okunan Kuranı Kerim Tilavetiyle nikah merasimi başladı. Nikah merasini sırasında davetlilere teşekkür konuşması yapan damadın babası Milletvekili Halis Dalkılıç "Allah hakkı ve hesabı verilebilir bir hayat bize ve çocuklarımıza nasip etsin."derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında selamlarını davetlilere iletti. Fatih belediye başkanı Ergün Turan 'ın kıydığı nikah töreninde evlilik çüzdanını TBMM başkanı Mustafa Şentop geline teslim ederek mutluluk temennilerinde bulundu. Nikah sonrası çekilen hatıra fotoğraflarıyla bu özel gün ebedileştirildi. 

Bu özel günde damadın babası Milletvekili Halis Dalkılıç, mutlu çiften beklediği torun sayısını dile getirirken "Cumhurbaşkanımızın çıtası 3 derken, ben artıtarak Allah Kerim diyorum" dedi. Damadın annesi Nermin Dalkılıç  bir yastıkta kocamanın sırırını mutlu çifte verirken "Önce saygı ve merhamet" dedi. Gelinin annneannesi Hayriye Demir  61 yıllık evli olduğunu "Biri kızınca biri susacak, sabırlı olunacak" diyerekde sabırı nasihat etti. Gelinin dedesi ise" Hz. Peygamber ile Hacite Annemizin örnek alınması gerek, Kuran ve sünnete yüz çevirsinler" dedi. 

Dalkılıç ve Akın ailelerinin mutluluğuna çok sayıda davetliler katılırken Milletvekili Hasan Turan, Mustafa Demir, eski milletvekili Harun Karaca,   Bahçelievler belediye başkanı Dr. Hakan Bahadır, başkan yardımcısı Göksel Erdem, Bayrampaşa belediye başkanı Atila Aydıner, Fatih belediye başkan yardımcısı Mehmet Özçelik, eski küçükçekmece belediye başkanı Temel Karadeniz ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetliler  ile Malatya camiası değerleriyle yerlerini aldılar. Madef Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş, Yeni Malatyaspor kulübü as başkanı Aziz Yalçınkaya Mastöb Malatya sivil toplum luruluşları başkan yardımcısı ve Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş, gazeteci Hüseyin Çetiner  Hemşerileri olan  çiftin  mutluluklarına ortak oldular. Damadın arkadaşı Güngören Abdi İpekçi Okul müdürü Yusuf Doğan ile iş adamı Sami Şar, eski il Genel meclis üyesi Haşim Taşkıran, Cemile Sultan korusu tesisleri işletme müdürü Mustafa Tekiroğlu,  Marmara Mardinliler Federasyonu başkanı Fuat Bodur ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileride hazır bulundular