'BUR – İŞYAM' Burhaniye'de Hizmete Girdi

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi Geliştirme İş ve Yatırım Danışmanlık Girişimcilik ve KOBİ Eğitim Merkezini (BUR – İŞYAM) Belediye bünyesinde hizmete girdi.

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında destekli bir proje olan ve Belediye bünyesinde kurulan Geliştirme İş ve Yatırım Danışmanlık Girişimcilik ve KOBİ Eğitim Merkezini (BUR – İŞYAM) Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde hizmete girdi.                                                                                          

      GMKA DESTEKLİ ‘BUR – İŞYAM’ HİZMETE GİRDİ                                

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında destekli bir proje olan ve Belediye bünyesinde, bölgenin AR-GE ve yenilikçi kapasitesini geliştirmeye, tarım ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, ihracat ve istihdamı arttırmak için kurulan Burhaniye Proje Geliştirme İş ve Yatırım Danışmanlık Girişimcilik ve KOBİ Eğitim Merkezi (BUR – İŞYAM) Belediye bünyesinde hizmete sokuldu.                                                                                                                                                                          

 Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA) alınan hibe desteği ile kurulan Proje Birimi Ekim ayından bu yana hizmette ve ilk faaliyetini de girişimciler için önem arz eden ‘Tarımsal Hibeler’ konusunda ilk bilgilendirme toplantısı ile yaptı.                                                                                                           

     BUR-İŞYAM öncülüğünde, Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) adına Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Mesut Dur, 13. çağrı kapsamında yapılan toplantıyla, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği IPA projelerinin destekleri doğrultusunda, verilen hibeler hakkında bilgilendirdi. 

BAŞKAN UYSAL, “BİZ HEP SİZİN YANINIZDAYIZ”                                                  

Planlanan proje ile hibe almak üzere başvuracak olan kişilere, BUR-İŞYAM yani Burhaniye Belediyesi Proje Birimi yapılacak olan başvurularda yürütülecek tüm protokol ve prosedürleri girişimciler adına bu birim yürüteceğini açıklayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Burhaniye halkının vizyonunun gelişmesine de yardımcı olacak bu tür destekleri BUR-İŞYAM sayesinde gerçekleştirecektir. Yeni proje birimimizin hizmete girmesi ile birlikte Burhaniye’nin yatırım ve üretken temellerini atacağız” dedi.                                             Burhaniye’de ihracat, istihdam ve girişimcilik potansiyelinin arttırılmasına, bölgesel ivmeyi kazandıracak fizibilite, araştırma ve planlama çalışmalarına yönelik, belediye bünyesinde kurulan BUR-İŞYAM ile ilçede yatırımların artacağını vurgulayan Başkan Uysal “Anlatılan şu hibeler hakkında öncelikle kendi heyecanımı sizler ile paylaşmak istiyorum. Başvuru sırasındaki bu prosedürler ile sizi hiç uğraştırmayacağız. Siz yeter ki biraz gayret gösterin biz size bu yatırımı yaptıracağız. Lütfen bu konuda geri adım atmayın! Size Burhaniye Belediyesi olarak bu hibeler hakkında elimizden gelen yardımı yapacağız. Bu prosedür kısımlarını bizim proje birimimiz halledecek. Siz bu kısımdan ürkmeyin, biz hep sizin yanınızda olacağız” diye söz verdi.                                                                                                                               

 BUR-İŞYAM Proje Koordinatörü Filiz Akdeniz kurulan proje birimi ile ilgili bilgilendirme yaparak, yapılacak destekler ve faaliyetler hakkında geniş bilgi verdi.

ENVER DOLGUN