Bu Turnuva Ergene'de Gençleri Bir Araya Getirdi

Tekirdağ'ın Ergene İlçesinde gençlerin bir araya gelmesi açısından düzenlenen örnek turnuva kamuoyundan taktir topladı Ergene Kaymakamlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Ergene İlçe Temsilciği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen liseler arası futbol turnuvası 'Genç Lig' Atatürk MTAL ve Deri Sanayicileri MTAL maçı ile sona erdi.

Ergene’de  bulunan yedi liseden 98 öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte her okulun temsil edildiği beden eğitimi öğretmenlerince kura çekilerek iki grup oluşturuldu. A grubunda Ergene Anadolu Lisesi, 75. Yıl Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, Velimeşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ergene İmam Hatip Anadolu Lisesi yer alırken, B grubunda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi yer aldı. A grubunda oynan ilk maçta Ergene AL, 75. Yıl Ulaş ÇPAL'yı 9 -1 yenerek grubunda iddialı bir rakip olduğunun ilk sinyalini verdi. Grubun ikinci maçında Velimeşe MTAL, etkili bir takım oyunu oynayan Ergene AİHL'ye 7-2 mağlup oldu. B grubunda oynanan ilk maçta Velişeme ÇPAL, Atatürk MTAL'ye 9-5 mağlup oldu. A ve B grubunun ikinci maçlarındaysa Velimeşe ÇPAL, Deri Sanayicileri MTAL karşısında 11-2 büyük bir mağlubiyet alırken, Ergene AİHL, Ergene AL karşısında 5-3 gibi bir skorla ilk mağlubiyeti tattı. A grubunun son maçındaysa Velimeşe MTAL, 75 Yıl Ulaş ÇPAL'yi 10-4 yendi ve böylece 75. Yıl Ulaş ÇPAL'ye ikinci büyük yenilgisini almış oldu. Son grup maçlarına gelindiğinde Ergene AL, VelimeşeMTAL'yi 5-0 yenerek gruptan namağlup olarak çıktı. 75. Yıl Ulaş ÇPAL, etkili takım oyunu ile bilinen Ergene AİHL karşısında 3-2 'lik ilk galibiyetini aldı. B grubunda geçen senenin iki finalisti ilk kez karşılaştı ve Atatürk MTAL, Deri Sanayicileri MTAL'yi 5-2 gibi iddialı bir skor ile yendi.

Grup maçları sonrasında A grubundan birinci olarak Ergene AL ve avaraj üstünlüğü ile ikinci olan Ergene AİHL çıkarken, B grubundan birinci olarak Atatürk MTAL, ikinci olaraksa Deri Sanayicileri MTAL çıktı. Grubların birincileriyle ikincileri arasında çapraz bir fikstür yapıldı. Ergene AİHL ile Atatürk MTAL karşılaşırken, Ergene AL ile de Deri Sanayicileri MTAL karşılaştı. Ergene AİHL iyi bir takım oyunu oynamasına rağmen güçlü fizik ve formda bir forvete (Mehmet TOPALOĞLU) sahip olan Atatürk MTAL, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve ilk final biletini kazanan takım oldu. Diğer yarı final maçında favori olarak gösterilen iki takım da güzel mücadele etmesine rağmen geçen senenin şampiyonu Deri Sanayicileri MTAL, Ergene AL'yi 6-3 mağlup etti ve ikinci final biletini de Deri Sanayiciler MTAL aldı. Turnuvada ilk sürpriz 3'lük maçında yaşandı ve favori takımlar içinde yer alan Ergene AL, Ergene AİHL'ye 1-0 yenildi ve Ergene AİHL Genç Lig üçüncüsü oldu. Turnuvadaki ikinci büyük sürprizse final müsabakalarında yaşandı. Fiziksel üstünlüğe ve formda bir forvete sahip olan Atatürk MTAL, iyi pas yapan ve topa hakim bir Deri Sanayiciler MTAL ile karşılaştı. Grup maçlarındaki maç skorunun benzeri yaşanacağı düşünülürken Deri Sanayiciler MTAL, Atatürk MTAL'yi 7-0 yenerek şampiyon oldu.

Final müsabakasının ardından ödül töreni düzenlendi ve törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer, Ergene Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Ergene Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Alkan, Milli Emlak Müdürü Fahri Envar, TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Emrah Hekim, Ergene Belediye Meclis üyesi Erol Yörük, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Arda, Ergene İmam Hatip Ortaokul Müdürü ArifKaraman, Atabey Spor Kompleksi Sahibi Sezgin Atabey, HGD'den Gökhan Diktaş katılım sağladı.Ergene Kaymakamlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Ergene İlçe Temsilciği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen liseler arası futbol turnuvası “Genç Lig”  Ergene de büyük bir ilgi gördü.

Haber: Abdurrahim Yıldırım