Bu Kez Karneleri Öğrenciler Verdi

Büyükşehir Belediyesi bir ilki daha hayata geçirdi. Türkiye'ye örnek çalışma kapsamında karne almaya hazırlanan Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri velilerini değerlendirmeye tabi tuttu, gerçekleştirilen tören ile anne ve babalarına karnelerini teslim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, öğrencilerin karne almaya hazırlandığı bugünlerde Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçirdi. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ereceği Cuma günü karne heyecanı yaşayacak yüzlerce öğrenci, ailelerinin yer aldığı programda bir ilke imza attı. Sosyal Gelişim Merkezi’nin hayata geçirdiği Türkiye’ye örnek çalışma ile ilk kez veliler de değerlendirmeye tabi tutuldu ve gerçekleştirilen tören ile karnelerini çocuklarının elinden aldı.

 

Anne ve Babalara Karne

Veli karneleri sonuç ve değerlendirmelerin velilere ait olduğu bir özellik taşıdı. Velilerin çocukları ile birlikte cevapladıkları 11 sorunun yer aldığı karnede değerlendirmeler ise birbirinden farklı sonuçları ortaya koydu. Her soruda a, b, c ve d seçeneklerinin bulunduğu karnede yoğunlukta çıkan her bir seçenek için ayrı bir değerlendirme yapıldı. 11 soru içerisinden a şıkkının yoğunluk kazandığı bir karne; çocuğuna hem bir akademik kariyer hem de hayat başarısı için desteklerde bulunan bir veli profili anlamını taşıdı. Yoğunlukta çıkan b, c ve d seçenekleri için de ayrı yorumların yapıldığı gözlendi.

 

Mutlu Çocuk Başarılı Çocuk

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, örnek uygulama ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımızın sadece akademik başarı kazanmalarını değil, sosyal yönden de gelişmelerini, arkadaşları ile güçlü iletişim kurmalarını ve kendileri ile barışık bireyler olmalarını istiyoruz. Eğitimlerimiz bu doğrultuda sürüyor. Bu sene bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Artık çocuklarımız karnelerini alırken aynı zamanda velilerimize de Sosyal Gelişim Merkezi tarafından karne dağıtımına başlıyoruz. Çünkü bir çocuğun akademik başarısında sadece çocuğun yeri değil, ailenin de büyük bir katkısı vardır. Biz mutlu çocuklar istiyoruz. Mutlu çocuk olmanın yolu da ailesiyle birlikte bolca vakit geçirebilmekten birlikte başarmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

 

Çocukluğun Telafisi Yok

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Psikolog Betül Karapınar ise,  “Biz karne gününden önce bir farkındalık oluşturalım istedik. O yüzden de bir gün öncesinden velilerimize çocuklarının elinden bir karne verelim diye düşündük. Akademik başarıların veya başarısızlıkların telafisi olabilir. Çocukluğun telafisi gerçekten yok. Çocukların sınav kaygısı beslediğini düşünüyoruz. İnşallah bu çalışma karne değerlendirmeleri konusunda toplumsal farkındalığı arttıracak. Çocuklarımızın mutlu oldukları takdirde başarılı olacaklarını da ispatlamış olacak” diye konuştu.

 

Kızımdan İyi Notlar Bekliyorum

SGM Öğretmenlerinden Sibel Gül, “Sosyal Gelişim Merkezi öğretmenleri olarak çocuklarımızın akademik başarısının yanında kişisel ve sosyal anlamda da gelişimlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradaki en büyük amacımız mutlu, sosyal, kendine güvenen çocuklar yetiştirebilmektir. Aynı zamanda bu karneyle annelerin kendileriyle bir empati kurmalarını istedik. İnşallah hedefimize ulaşırız. Zaten burada bulunmuş olmaları da ilk adımı attıklarını göstermekteler” derken öğrenci velisi Melike Önal ise, “Böyle bir çalışmanın içerisinde yer almak mutluluk verici. Faydalı bir uygulama olacağını düşünüyorum. İnşallah kızımda bize iyi notlar verir” ifadelerini kullandı.