Bu Hizmetler Siyaset Yatırımı Değil

Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinin öğrenci potansiyelini de 8 binlerden 29 bine çıkartan, bir çok başarılı çalışmalara imza atan, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Hayatımı ortaya koyarak çalıştığım' dediği Namık Kemal Üniversitesi için yaptığı hizmetlerin asla siyasi bir yatırım olmadığını belirterek; 'Bunca hizmetin altında asla kimse siyasi bir yatırım var şeklinde anlamasın.

İnsanlar isimleri ile değil, arkasında bıraktıkları eserler ile3 anılırlar. Bende arkamda güzel bir eser bırakmak istiyorum. Siyasete girmek gibi bir düşüncem yok” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. Çerkezköy ve Çorlu Basını ile bir araya gelen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Son derece mütevazi bir apartman dairesinde serüvenine başlayan üniversitemiz, bugün itibariyle 36 akademik birime, 320 akademik personelden 1000’e varan akademik personele  ulaştık. 4 yıllık görev süremiz içinde, üniversitemiz hemen her parametresinde üç kat büyüdü.” diyerek, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin de açılmak için gün saydığı müjdesini verdi.

4 yılda 3 kat büyüdük!

2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlüğü görevine seçilen Prof. Dr. Osman Şimşek, 20 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Rektörlük Seçimi öncesinde, Çerkezköy ve Çorlu’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Her parametrede büyüme!

Görev yaptığı 4 yılda imza attıkları çalışmalara dikkat çeken Prof.Dr. Şimşek, yeniden atanması halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri de açıkladı. Şimşek, “ “Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen, bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir.  Bu doğrultuda Üniversitemiz geçen yıllara oranla hızlı bir büyüme kaydetmiştir. 2010 yılında akademik personel sayımız 600, idari personel sayımız 280 iken 2014 yılında akademik personel sayımız 953, idari personel sayımız 471 olmuştur. Toplam öğrenci sayımız 2010 yılında 16 bin 298 iken bugün bu sayı 29 bin 359’a ulaşmıştır. 2010 yılında kanunlaşan bütçe ödeneğimiz 58 Milyon 735 Bin TL iken, bugün ise 143 Milyon 839 Bin TL bütçe ödeneğine sahibiz. 2010 yılında 6 Fakülte, 3 Enstitü, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Uygulama ve Araştırma Merkezi olup, toplamda 24 birim mevcut iken bugün 8 Fakülte, 1 Konservatuar, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığı olmak üzere 40 birimle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Uzman akademik kadromuz, donanımlı kampüsümüz ile yenilikçi eğitim anlayışımızla öğrencilerimize hak ettikleri modern ve kaliteli bir üniversite eğitimi sunuyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitimli insan kaynağının yanı sıra; sosyal, kültürel ve teknolojik açıdan ilerleme için gerekli bilgiyi üretmekte ve evrensel anlamda beşeri refahın arttırılmasında da önemli çalışmalar yürütüyoruz” bilgisini verdi.

Üniversite destekli 542 bilimsel araştırma!

Akademik çalışmalara büyük önem verdiklerini ve bu yöndeki çalışmalara gereken bütçeyi her zaman ayırdıklarını dile getiren Rektör Şimşek “Üniversitemizin 2010 yılında bilimsel araştırma proje sayısı 94 iken, bugün TÜBİTAK, SANTEZ, TAGEM, Kalkınma Ajansı ve AB destekli 73 projemiz ve Üniversitemizce desteklenen 542 Bilimsel Araştırma Projemiz (BAP) bulunmaktadır.

Ayrıca 2012 yılında faaliyete geçen Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) bizim dışımızdaki diğer üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bilim insanlarına ve bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu çeşitli analizlerin yapılmasına yardımcı olmaktadır. Uluslararası kriterlere uygun analizleri gerçekleştirmek üzere yapılandırılan NABİLTEM, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelini artırmayı; sanayi, özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz ve ölçüm isteklerini karşılamayı amaçlamaktadır.” İfadelerini kullandı.

Sanayi ile iç içeyiz!

NKÜ Rektörü Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: “4 Temmuz 2011 tarihli ve 27984 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 2 şube olarak açılan TEKNOPARK’ın Çorlu Yerleşkesindeki II. Şubesinde TEKMER, Kuluçka Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve 21 firma aktif olarak faaliyet göstermektedir. Süleymanpaşa ilçesinde açılacak olan I. Şubenin mimari çizimleri hali hazırda tamamlanmış olup; ruhsatlandırma aşamasındadır. Bulunduğu bölge itibari ile Namık Kemal Üniversitesi sanayi ve sanayicilerin çok yoğun olduğu bir alandadır. Bölgemizde 1700 büyük ölçekli sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Bu nedenle sanayi ve sanayici ile içi içe yaşayan bir üniversiteyiz. Sanayicilerimiz ile toplantılar yapıyor onların görüşlerini alarak, ihtiyaçlarını tespit ederek eğitim öğretimimizi çeşitlendiriyoruz. Ülkemiz sanayicisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için çalışıyoruz.  Bunun sonucunda birçok önemli firma ile anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak Can Tekstil, Termo Isı, Eren Tekstil, Hema Endüstri A.Ş., Mercedes-Benz Türk, Teknoloji Geliştirme Merkezi, Koleksiyon Mobilya, BSH Ev Aletleri, Silivri Belediyesi, Edirne Makine Mühendisleri Odası ve Ticaret A.Ş., Avrupa Serbest Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi ile üniversite sanayi işbirliğinde bulunmaktayız. Ülkemizin ekonomi, bilim ve teknoloji alanında ilerlemesi için üniversitelerin nitelikli ve alanında profesyonel bireyler yetiştirmelerinde bu tür işbirlikleri önemli yer tutmaktadır. Öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde anlaşma yaptığımız işletmelerde uygulamalı staj eğitimi alarak mesleklerini yakından tanımaları ve deneyim kazanmaları sağlanmaktadır. Böylece sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu tecrübeli çalışanlar olarak iş yaşamına kazandırılmaktadırlar.  Amacımız bu işbirliklerin sayısını daha da arttırmaktır.

Tekirdağ Avrupa yazılım vadisi oluşturuluyor!

NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’nin Çorlu’da bulunan TGB-2 alanında yap-kullan-devret modeli içinde 3 adet bina ve sosyal tesis yapılması planlanmıştır. Şu anda sözleşme ve ruhsatlandırma aşamasındadır. Amacımız burada “Tekirdağ Avrupa Yazılım Vadisi”ni oluşturmaktır.

Araştırma ve Uygulama altyapısının vazgeçilmezi olan Laboratuar sayımızda da ciddi artış olmuştur. 2010 yılında 83 olan laboratuar sayısı bugün 171’e ulaşmıştır. Ayrıca 2010 yılında 141.388 m2 olan toplam kapalı alanımız bugün devam eden yapım işleriyle beraber 310 bin metrekareye çıkmıştır.”

36 Farklı Ülkeden öğrencimiz var!

Namık Kemal Üniversitesi’nin, yürüttüğü uluslar arası çalışmalarının yabancı öğrenci sayılarındaki artışa da zemin hazırladığına dikkat çeken Şimşek “Yabancı uyruklu öğrenci almaya başladığımız 2010 yılında 43 olan öğrenci sayımız, bu yıl 359’a yükselmiştir. İtalya’dan Somali’ye Ürdün’den Çin’e kadar dünyanın 36 farklı ülkesinden öğrenciler üniversitemizi tercih etmektedir. 2010 yılında Erasmus öğrenci değişimi kapsamında 12 ülke ile 18 adet anlaşma yapılmışken, bugün 21 ülkede 83 üniversite ile imzaladığımız ERASMUS  Anlaşmaları ve Bologna süreci kapsamında kuruluşundan bugüne kadar toplam 414 öğrenci ve personelimiz ERASMUS  Değişim Programından yararlanmıştır.2011 yılında Üniversitemiz öğrencileri ve personelimizin yanı sıra Tekirdağ halkımızın da hizmetine giren Spor Kompleksimizde, kapalı yüzme havuzu, spor salonu, fitness ve aerobik salonları, hamam, sauna, ve yürüyüş parkurları yer almaktadır.” Şeklinde konuştu.

Tam donanımlı üniversite hastanesi!

Üniversitemizin sağlık hizmeti sunumu ile ilgili daha önce konulmuş olan 5 ve 10 yıllık hedeflere çok kısa sürede ulaştığımızı hep beraber görmekteyiz. Kuruluşunda sadece poliklinik hizmeti veren bir kurumdan koroner by-pass ameliyatının yapıldığı bir noktaya gelmiş olmamız sağlık hizmeti noktasında konulan hedeflere ulaşıldığının somut bir örneğidir. Üçüncü basamak sağlık kurumu olarak çevresiyle beraber yaklaşık bir milyon nüfusa hizmet vermeye çalışan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (Hastane) önüne pek çok hedef koymuştur. Kök Hücre - Organ Nakil Merkezi, Kanser ve İmmünolojik Araştırmalar Merkezi, Kanser Hastalarının Terminal Bakım Merkezi gibi birimleri açmayı kısa-orta vadeli hedefleri arasına sokmuştur.  50.000 m² alan üzerinde kaba inşaatı ve betonarmesi devam eden 3, 5 ila 7 katlı, 7 bloktan oluşacak 226 yataklı yeni hastanemizde 40 Adet Poliklinik, 7 Yoğun Bakım Ünitesi, 59 Adet Yoğun Bakım Yatak Sayısı, 2 Anjio Odası, 12 Ameliyathane, 2 Adet Yemekhane, 491 Kişilik Konferans Salonu, 2 Adet Kafeteryanın yer alması planlanmaktadır.

2010 yılında hastanemizde çalışan akademik personel sayısı 69, idari personel sayısı 71 iken bugün akademik personel sayısı 180, idari personel ise 182’ye ulaşmıştır. Hastanemizde görev alan Profesör sayımız 2010 yılında 11 iken bugün 18’e, Doçent Doktor sayımız 15’ten 17’ ye, Yardımcı Doçent Doktor sayımız 24’ den 72’ye, Araştırma Görevlisi ise 14’ den 73’ e yükselmiştir.  Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz’de 2011 yılında açık kalp ameliyatı yapılmaya başlanmış olup bugüne kadar 495 adet açık kalp ameliyat yapılmıştır. Poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 2010 yılında 80.007, yatan hasta sayımız 613, ameliyat sayımız 1.598 iken, 2014’de poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 363.569,  yatan hastamız 10.431' dir. 2014 yılı başından itibaren ameliyat sayımız ise 16.494’ e ulaşmıştır. Yoğun bakım yatak sayımız 2010’ da 6 iken 2014 yılında 16’ ya yükselmiştir. Poliklinik oda sayımız 2010 yılında 28, bugün ise 49’ a yükselmiştir.

Başka illere hasta sevkleri bitecek!

Üniversitemizce sunulan sağlık hizmetinin en önemli özelliğinin akademik niteliği olduğunu söyleyebilirim. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz kurulmadan önce ilimizde üçüncü basamak sağlık hizmeti gerektiren ve bu nedenle komşu illere sevk edilen pek çok hasta vardı. Bu sevklerde pek çok sorunlar yaşanıyordu. Bu zorlukların üniversite hastanemizin hizmet vermeye başlaması ile büyük oranda aşıldığını görmekteyiz. Sağlık kurumumuza başvuran hastalar sağlık hizmeti alırken akademik basamakların herhangi birisinde bulunan tüm hekimlerimize kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu özelliği üniversite hastanemizi gerçek anlamda ayrıcalıklı kılmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz devlet hastanesinde aktif hizmet vermektedir. Yine bu işbirliği protokolü çerçevesinde Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerimiz Tekirdağ sınırları içerisinde kamuya ait tam gün hizmet veren bir nitelik taşımakta, elektif veya acil kardiyak vakalara müdahale için organize edilmiştir. Kampüs içerisindeki yeni hastane binamızın hizmete açılmasıyla beraber sunulacak sağlık hizmetlerindeki çeşitlilik de artacaktır.

Diş hekimliği fakültesi ve onkoloji hastanesi!

Yakın zamanda Onkoloji Hastanesi kurmak ve Diş Hekimliği Fakültesi açmak istediklerini de sözlerine ekleşen Şimşek, Hukuk Fakültesi için yaptıkları başvurunun de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onay aşamasında olduğunu dile getirdi.  

2010- 2014 Yılı Arası Gelişmeler!

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek Uzun yıllardır hizmet verdiği Namık Kemal Üniversitesi için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ifade ederek; “İnsanlar isimleri ile değil eserleri ile anılır. Bende bunu yapmaya çalışıyorum” dedi. Rektör Şimşek 2010, 2014 Yılları arasında yapılan çalışmaları anlattığı konuşmasında;  “Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen, bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir.

Bu doğrultuda Üniversitemiz geçen yıllara oranla hızlı bir büyüme kaydetmiştir. 2010 yılında akademik personel sayımız 600, idari personel sayımız 280 iken 2014 yılında akademik personel sayımız 953, idari personel sayımız 471 olmuştur. Toplam öğrenci sayımız 2010 yılında 16.298 iken bugün bu sayı 29.000’e ulaşmıştır. 2010 yılında kanunlaşan bütçe ödeneğimiz 58.735.000.00TL idi. Bugün ise 143.839.000,00TL bütçe ödeneğine sahibiz.

2010 yılında 6 Fakülte, 3 Enstitü, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Uygulama ve Araştırma Merkezi olup, toplamda 24 birim mevcut iken bugün 8 Fakülte, 1 Konservatuar, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığı olmak üzere 40 birimle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Uzman akademik kadromuz, donanımlı kampüsümüz ile yenilikçi eğitim anlayışımızla öğrencilerimize hak ettikleri modern ve kaliteli bir üniversite eğitimi sunuyoruz.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitimli insan kaynağının yanı sıra; sosyal, kültürel ve teknolojik açıdan ilerleme için gerekli bilgiyi üretmekte ve evrensel anlamda beşeri refahın arttırılmasında da önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversitemizin 2010 yılında bilimsel araştırma proje sayısı 94 iken, bugün TÜBİTAK, SANTEZ, TAGEM, Kalkınma Ajansı ve AB destekli 73 projemiz ve Üniversitemizce desteklenen 542 Bilimsel Araştırma Projemiz (BAP) bulunmaktadır. Ayrıca 2012 yılında faaliyete geçen Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) bizim dışımızdaki diğer üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bilim insanlarına ve bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu çeşitli analizlerin yapılmasına yardımcı olmaktadır. Uluslararası kriterlere uygun analizleri gerçekleştirmek üzere yapılandırılan NABİLTEM, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelini artırmayı; sanayi, özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz ve ölçüm isteklerini karşılamayı amaçlamaktadır.

4 Temmuz 2011 tarihli ve 27984 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 2 şube olarak açılan TEKNOPARK’ın Çorlu Yerleşkesindeki II. Şubesinde TEKMER, Kuluçka Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve 21 firma aktif olarak faaliyet göstermektedir. Süleymanpaşa ilçesinde açılacak olan I. Şubenin mimari çizimleri hali hazırda tamamlanmış olup; ruhsatlandırma aşamasındadır. Bulunduğu bölge itibari ile Namık Kemal Üniversitesi sanayi ve sanayicilerin çok yoğun olduğu bir alandadır. Bölgemizde 1700 büyük ölçekli sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Bu nedenle sanayi ve sanayici ile içi içe yaşayan bir üniversiteyiz. Sanayicilerimiz ile toplantılar yapıyor onların görüşlerini alarak, ihtiyaçlarını tespit ederek eğitim öğretimimizi çeşitlendiriyoruz. Ülkemiz sanayicisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için çalışıyoruz.  Bunun sonucunda birçok önemli firma ile anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak Can Tekstil, Termo Isı, Eren Tekstil, Hema Endüstri A.Ş., Mercedes-Benz Türk, Teknoloji Geliştirme Merkezi, Koleksiyon Mobilya, BSH Ev Aletleri, Silivri Belediyesi, Edirne Makine Mühendisleri Odası ve Ticaret A.Ş., Avrupa Serbest Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi ile üniversite sanayi işbirliğinde bulunmaktayız. Ülkemizin ekonomi, bilim ve teknoloji alanında ilerlemesi için üniversitelerin nitelikli ve alanında profesyonel bireyler yetiştirmelerinde bu tür işbirlikleri önemli yer tutmaktadır. Öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde anlaşma yaptığımız işletmelerde uygulamalı staj eğitimi alarak mesleklerini yakından tanımaları ve deneyim kazanmaları sağlanmaktadır. Böylece sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu tecrübeli çalışanlar olarak iş yaşamına kazandırılmaktadırlar.  Amacımız bu işbirliklerin sayısını daha da arttırmaktır.

NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’nin Çorlu’da bulunan TGB-2 alanında yap-kullan-devret modeli içinde 3 adet bina ve sosyal tesis yapılması planlanmıştır. Şu anda sözleşme ve ruhsatlandırma aşamasındadır. Amacımız burada “Tekirdağ Avrupa Yazılım Vadisi”ni oluşturmaktır. Araştırma ve Uygulama altyapısının vazgeçilmezi olan Laboratuar sayımızda da ciddi artış olmuştur. 2010 yılında 83 olan laboratuar sayısı bugün 171’e ulaşmıştır. Ayrıca 2010 yılında 141.388 m2 olan toplam kapalı alanımız bugün devam eden yapım işleriyle beraber 226.478 m2’ye çıkmıştır. Yabancı uyruklu öğrenci almaya başladığımız 2010 yılında 43 olan öğrenci sayımız bu yıl 358’e yükselmiştir. İtalya’dan Somali’ye Ürdün’den Çin’e kadar dünyanın 36 farklı ülkesinden öğrenciler üniversitemizi tercih etmektedir. 2010 yılında Erasmus öğrenci değişimi kapsamında 12 ülke ile 18 adet anlaşma yapılmışken, bugün 21 ülkede 83 üniversite ile imzaladığımız ERASMUS + (erasmus plus) Anlaşmaları ve Bologna süreci kapsamında kuruluşundan bugüne kadar toplam 414 öğrenci ve personelimiz ERASMUS+(erasmus plus) Değişim Programından yararlanmıştır. 2011 yılında Üniversitemiz öğrencileri ve personelimizin yanı sıra Tekirdağ halkımızın da hizmetine giren Spor Kompleksimizde, kapalı yüzme havuzu, spor salonu, fitness ve aerobik salonları, hamam, sauna, ve yürüyüş parkurları yer almaktadır. Bilimsel ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan üniversitemizde bugün 74 öğrenci topluluğu ve 25 farklı alanda ücretsiz kurslarımız bulunmaktadır. 2010 yılında ise ücretsiz kursların olmamasının yanı sıra 41 öğrenci topluluğu mevcut idi. Eylül 2011’ de hizmete giren, 14.000m2 alana sahip Rektörlük Binası’ nda, senato, yönetim ve toplantı odaları, sergi salonu, fuaye alanları, 113 adet büro, 464 kişi kapasiteli konferans salonu ve halkımızın kullanımına da açık olan restoran bulunmaktadır.

2012 yılında öğrencilerimizin eğitim görmeye başladığı 13.000m2 alanda bulunan Morfoloji Binası’nda 4 adet amfi, 21 derslik, 16 laboratuar, 18 adet oda, 84 adet büro, okuma salonu, kantin, sığınak ve depo yer almaktadır. 2014 yılında yapımı tamamlanan Fen Edebiyat Fakültesi, 14.000 m2 kapalı alana sahip yeni binasında 1 amfi, 17 derslik, biyoloji, fizik, kimya, dil ve arkeoloji olmak üzere toplam 48 laboratuar, 300 kişilik konferans salonu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2013 yılı Ocak ayında sözleşmesi imzalandıktan sonra yapım işine başlanan içinde yüzme havuzu, fitness salonu bulunan, 410 Yataklı Kampüs Kız Öğrenci Yurdu 2013 yılı Ekim ayında tamamlanarak hizmete girmiştir. Çorlu Mühendislik Fakültesi ek binasına 2013 yılı sonunda başlanmıştır. İçinde 15 adet derslik yer almaktadır. 2014-2015 akademik yılda öğrencilerimizin eğitimine açılmıştır. Saray ilçesinde bulunan 156.980 m2lik alan okulumuza tahsis edilmiştir. Saray Meslek Yüksekokulu yapımının bir kısmını üstlenen Saray Yükseköğrenim Kurumları Geliştirme ve

Yaşatma Derneği ile 2 Ekim 2013 tarihinde yapılan Protokolle inşaata başlanmıştır. 4000m2 alana sahip, içinde 9 derslik, 23 ofis, konferans salonu, yemekhane, sığınak vb. alanlar mevcuttur. Betonarme Karkas (Kaba inşaatı) tamamlanmış olup, 2015 yılında onay verilmesi halinde binanın geriye kalan kısmı tamamlanacaktır. Çerkezköy Belediyesi ile 15 Haziran 2012 tarihinde yapılan protokolle ‘Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Yerleşkesi’ isimli proje kapsamında yeni okul binasının yapımına başlanmıştır. Proje tamamlanmış olup; 2014-2015 akademik yılda öğrencilerimizin eğitimine açılmıştır. 5.200 m2 alana sahip yeni binada 14 derslik, 24 ofis, 2 laboratuar, okuma salonu, konferans salonu, toplantı salonu, çok amaçlı salon, yemekhane, kantin, vb. alanlar mevcuttur.  Muratlı Yükseköğrenim Kurumları Gönüllüleri Derneği ile 18 Aralık 2013 tarihinde yapılan Protokolle Muratlı Meslek Yüksekokulu inşaatına başlanmıştır. 4000 m2 alana sahip, içinde 9 derslik, 23 ofis, konferans salonu, yemekhane, sığınak vb. alanlar mevcuttur. Betonarme Karkas (Kaba inşaatı) tamamlanmış olup, 2015 yılında onay verilmesi halinde binanın geriye kalan kısmı tamamlanacaktır. 2015 yılında tamamlanacak olan16.000m2’ lik alana sahip Ziraat Fakültesi Binası’ nda; 3 amfi, 7 adet derslik, 24 laboratuar, 1 okuma salonu, 128 adet büro yer alacaktır.  2013 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında bitmesi planlanan 8.126 m2 alana sahip, 4000 Seyirci Kapasiteli Tribün, Sentetik Atletizm Pisti ve Futbol Sahası, öğrencilerimizin sportif bir yaşamı paylaşacakları, ders dışı zamanlarda vakitlerini sağlıklı ve eğlenceli geçirmelerini sağlayacak bir alan olacaktır. Projede 4000 kişilik kapalı tribün (protokol, engelli ve normal seyirci bölümü, basın odası), 8 kulvarlı olimpik parkur, olimpik futbol sahası, antrenman sahası, fuaye vb. alanlar yer alacaktır. Buna ek olarak yine 2015 yılında hizmete girecek olan 20.000 m² alan üzerinde, 4er katlı 4 bloktan oluşacak Sosyal Yaşam Merkezinde; akademik ve öğrenci yemek salonu, ticaret merkezi (büfe, turizm acentesi, otopark, çamaşırhane, kuru temizleme, terzi) ve öğrenci toplulukları odalarının yer alması planlanmaktadır. Üniversitemizin sağlık hizmeti sunumu ile ilgili daha önce konulmuş olan 5 ve 10 yıllık hedeflere çok kısa sürede ulaştığımızı hep beraber görmekteyiz. Kuruluşunda sadece poliklinik hizmeti veren bir kurumdan koroner by-pass ameliyatının yapıldığı bir noktaya gelmiş olmamız sağlık hizmeti noktasında konulan hedeflere ulaşıldığının somut bir örneğidir. Üçüncü basamak sağlık kurumu olarak çevresiyle beraber yaklaşık bir milyon nüfusa hizmet vermeye çalışan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (Hastane) önüne pek çok hedef koymuştur. Kök Hücre - Organ Nakil Merkezi, Kanser ve İmmünolojik Araştırmalar Merkezi, Kanser Hastalarının Terminal Bakım Merkezi gibi birimleri açmayı kısa-orta vadeli hedefleri arasına sokmuştur. 50.000 m² alan üzerinde kaba inşaatı ve betonarmesi devam eden

3, 5 ila 7 katlı, 7 bloktan oluşacak 226 yataklı yeni hastanemizde 40 Adet Poliklinik, 7 Yoğun Bakım Ünitesi, 59 Adet Yoğun Bakım Yatak Sayısı, 2 Anjio Odası, 12 Ameliyathane, 2 Adet Yemekhane, 491 Kişilik Konferans Salonu, 2 Adet Kafeteryanın yer alması planlanmaktadır.  2010 yılında hastanemizde çalışan akademik personel sayısı 69, idari personel sayısı 71 iken bugün akademik personel sayısı 180, idari personel ise 182’ye ulaşmıştır. Hastanemizde görev alan Profesör sayımız 2010 yılında 11 iken bugün 18’e, Doçent Doktor sayımız 15’ten 17’ ye, Yardımcı Doçent Doktor sayımız 24’ den 72’ye, Araştırma Görevlisi ise 14’ den 73’ e yükselmiştir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi(Hastane)mizde 2011 yılında açık kalp ameliyatı yapılmaya başlanmış olup bugüne kadar 495 adet açık kalp ameliyat yapılmıştır.

Poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 2010 yılında 80.007, yatan hasta sayımız 613, ameliyat sayımız 1.598 iken, 2014’de poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 363.569,  yatan hastamız 10.431' dir. 2014 yılı başından itibaren ameliyat sayımız ise 16.494’ e ulaşmıştır. Yoğun bakım yatak sayımız 2010’ da 6 iken 2014 yılında 16’ ya yükselmiştir. Poliklinik oda sayımız 2010 yılında 28, bugün ise 49’ a yükselmiştir.

Üniversitemizce sunulan sağlık hizmetinin en önemli özelliğinin akademik niteliği olduğunu söyleyebilirim. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (Hastane) kurulmadan önce ilimizde üçüncü basamak sağlık hizmeti gerektiren ve bu nedenle komşu illere sevk edilen pek çok hasta vardı. Bu sevklerde pek çok sorunlar yaşanıyordu. Bu zorlukların üniversite hastanemizin hizmet vermeye başlaması ile büyük oranda aşıldığını görmekteyiz.

Sağlık kurumumuza başvuran hastalar sağlık hizmeti alırken akademik basamakların herhangi birisinde bulunan tüm hekimlerimize kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu özelliği üniversite hastanemizi gerçek anlamda ayrıcalıklı kılmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz devlet hastanesinde aktif hizmet vermektedir. Yine bu işbirliği protokolü çerçevesinde Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerimiz Tekirdağ sınırları içerisinde kamuya ait tam gün hizmet veren bir nitelik taşımakta, elektif veya acil kardiyak vakalara müdahale için organize edilmiştir. Kampüs içerisindeki yeni hastane binamızın hizmete açılmasıyla beraber sunulacak sağlık hizmetlerindeki çeşitlilik de artacaktır” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Planlanan Projeler!

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek Hayatımı adadım dediği Namık Kemal Üniversitesi için seçilmesi durumunda yapacağı projeleri de su sözlerle ifade etti; “Namık Kemal Üniversitesi kurulduğu günden bu yana yoğun ve özverili çalışmaları ile Türkiye’deki saygın üniversiteler arasındaki yerini alma hedefine hızla ilerlemektedir. Üniversitemiz; 2006 yılında 4 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 17 birimle akademik hayata adım atarken; Bugün 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 11 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü, 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığı olmak üzere toplam 40 birimle istikrarlı ve sürekli büyüme kaydetmektedir.

Namık Kemal Üniversitesi teknoloji, bilgi ve insan kaynakları yönetimi alanında sürekli kendisini yenilemeyi, dünya standartlarında ilim üretmeyi, kaliteye önem vererek akademik çalışmalarını sürdürmeyi kendisine amaç edinmiştir. Bu bağlamda dünya üniversitesi olma yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu hedef doğrultusunda birçok projemizi gerçekleştirip öğrencilerimizin ve personelimizin hizmetine sunmanın onurunu yaşamaktayım. Bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayan üniversitemiz, deneyimli ve profesyonel akademik kadrosu, teknik ve bilimsel çalışmalara olanak sağlayan ortamların varlığı ile kendi alanında eğitim alan öğrencilerimizi tam donanımlı olarak mezun etmekteyiz.

Bütün bu projelere, çalışmalara daha fazlasını ekleme gayreti içindeyiz. Bu bağlamda birçok projeyi hayata geçireceğiz. Yapılmakta olan ve planlanan projelerimiz; Saray ilçesinde bulunan 156.980 m2lik alan okulumuza tahsis edilmiştir. Saray Meslek Yüksekokulu yapımının bir kısmını üstlenen Saray Yükseköğrenim Kurumları Geliştirme ve Yaşatma Derneği ile 2 Ekim 2013 tarihinde yapılan Protokolle inşaata başlanmıştır. 4000m2 alana sahip, içinde 9 derslik, 23 ofis, konferans salonu, yemekhane, sığınak vb. alanlar mevcuttur. Betonarme Karkas (Kaba inşaatı) tamamlanmış olup, bu yıl içerisinde binanın geriye kalan kısmı tamamlanacaktır. Muratlı Yükseköğrenim Kurumları Gönüllüleri Derneği ile 18 Aralık 2013 tarihinde yapılan Protokolle Muratlı Meslek Yüksekokulu inşaatına başlanmıştır. 4000 m2 alana sahip, içinde 9 derslik, 23 ofis, konferans salonu, yemekhane, sığınak vb. alanlar mevcuttur. Betonarme Karkas (Kaba inşaatı) tamamlanmış olup, , bu yıl içerisinde binanın geriye kalan kısmı tamamlanacaktır.  Bu yıl tamamlanacak olan 16.000m2’ lik alana sahip Ziraat Fakültesi Binası’ nda; 3 amfi, 7 adet derslik, 24 laboratuar, 1 okuma salonu, 128 adet büro yer alacaktır. 2013 yılında yapımına başlanan ve bu yıl bitmesi planlanan 8.126 m2 alana sahip, 4000 Seyirci Kapasiteli Tribün, Sentetik Atletizm Pisti ve Futbol Sahası, öğrencilerimizin sportif bir yaşamı paylaşacakları, ders dışı zamanlarda vakitlerini sağlıklı ve eğlenceli geçirmelerini sağlayacak bir alan olacaktır. Projede 4000 kişilik kapalı tribün (protokol, engelli ve normal seyirci bölümü, basın odası), 8 kulvarlı olimpik parkur, olimpik futbol sahası, antrenman sahası, fuaye vb. alanlar yer alacaktır. 4 Temmuz 2011 tarihli ve 27984 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 2 şube olarak açılan TEKNOPARK’ın Çorlu Yerleşkesindeki II. Şubesinde TEKMER, Kuluçka Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve 21 firma aktif olarak faaliyet göstermektedir. Süleymanpaşa ilçesinde açılacak olan I. Şubenin mimari çizimleri halihazırda tamamlanmış olup; ruhsatlandırma aşamasındadır.

Namık Kemal Üniversitesi Camii yapımına 2015 yılında başlanmış olup 3.143m2 alan üzerinde yer alacaktır. Şu an merkezi derslikler binasında yer alan Merkez Kütüphane, 11.830 m2 alana sahip yeni binasında öğrencilerimize ve personelimize en iyi koşullarda, 7/24 hizmet vermeye devam edecektir. Doğal ekosistemi koruma bilincini çocuk ve gençlerde oluşturmak, geliştirmek ve bunun yanı sıra uygulamalı eğitim- öğretime katkıda bulundurma amacıyla "Çiftlikpark" projemiz vardır. Çiftlikpark, bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi eğitim ve beceri kursları için bir eğitim merkezi olma görevini üstlenecektir. Tekirdağ ili Hayrabolu İlçesi İlyas Mahallesi Karatepe Mevkiinde 472 dekar  tarım alanı ve bilahare kamulaştırılacak alanlarla; Ülke ve Bölge tarımı yanı sıra Balkan coğrafyasına hizmet edecek Hayrabolu Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği “Hayrabolu ZİRAAT çiftlik” kurulması çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”nin öncelikli amacı, Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarıyıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyaçlarını karşılamak olacaktır. Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi eğitim ve beceri kursları için bir eğitim merkezi olma görevini üstlenecektir. "Ziraatbiyotek" projesi ise, tarım üretiminde toplumsal sorumluluk misyonunu benimseyen Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Moleküler biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı bir merkez olacaktır. Yörede yaygın tarımı yapılan sebzecilik için, üreticilerin ihtiyacı olan fideyi üretmek ve yine yaygın olan seracılığın gelişmesine katkı sağlamak amaçları yanı sıra, Belediyelerin ihtiyaç duyduğu süs bitkilerinin, ilaç, tekstil, kozmetik ve kimya gibi sanayilerin doğal ürünlerinin temin edileceği bir yer olacaktır. Planladığımız projelere Onkoloji Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi' ni de ekleyerek, amacımız üniversitemiz birimlerinin sadece altyapılarını güçlendirmek değil bölgemizin ve ülkemizin nitelik bakımından da en güçlü üniversitelerinden birini oluşturmaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek basın toplantısından sonra Gazetecilerle birlikte rektörlük binasında Öğle yemeği yedi, Kampüs alanındaki çalışmaların bir bölümünü de basın mensuplarına gezdirdi, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım