BORA KÜÇÜKÇETİN; MİLETVEKİLİ KÖPRÜLÜ VE BAŞKAN YÜKSEL DÜRÜST DEĞİLLER

Tekirdağ'ın Ergene İlçesinde tanınmış simalarından biri olan Bora Küçükçetin, Ergene CHP de, kongre öncesi delege seçimlerinde Belediye Başkanı Rasim Yüksel'i üyelere baskı yapmakla eleştirirken, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'yü de Çorlu'da başka, Ergene'de başka konuşup samimi olmamakla eleştirip; 'Belediye başkanı Rasim Yüksel'i de Milletvekili Emre Köprülü'yü de samimi ve dürüst olmaya davet ediyorum. Örgütün üstünden elinizi çekin' dedi.

Ergene ilçesinde halkın bir çok kesiminin yakından tanıdığı Bora Küçükçetin, CHP de kongre öncesinde, yapılan delege seçimlerine Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Milletvekili Emre Köprülü’nün resmen dahil olduğunu ve üyelerin kendilerine oy vermemesi için baskı ve tehdit unsuru olarak da makamlarını kullandıklarını iddia ederek çok sert sözlerle her ikisini de eleştirdi. Milletvekili Emre Köprülü’nün Çorlu’da başkan adaylığını açıklayan, Yıldıray Arıcı’nın basın toplantısında sarf ettiği “Milletvekilliği makamını ve gücünü kullanarak delegelere  ve üyelere baskı yapıp, şu adaya verin bu adaya vermeyin dersem çok büyük bir hata yaparım” sözünü eleştiren Bora Küçükçetin; “sayın vekil Çorlu’da ayrı, Ergene de ayrı konuşuyor. Ergene deki delege seçimlerinde üyelere bizzat kendisi baskı yaparak bize oy vermelerini engellemeye çalıştı. Belediye başkanı Rasim Yüksel’i ve sayın Milletvekili Emre Köprülü’yü samimi olmaya ve örgüt üzerinden ellerini çekmeye davet ediyorum. Çorlu’da atıp tutup, Ergene’ye gelip de tersini yaparak bu işler olmaz” dedi.

Köprülü ve Başkan Yüksel Örgütlerden Elini Çeksinler İşlerine Baksınlar!

Ergene’de delege seçimlerinin hiç de adil olmayan bir şekilde yapıldığını ifade eden Bora Küçükçetin, Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Milletvekili Emre Köprülü’ye seslenerek “Örgütlerin üzerinden elinizi çekin ve yapmanız gereke görevleri yapın” dedi. Küçükçetin yaptığı sert eleştirilerde şu ifadelere yer verdi; “Benim eleştirim partimize değil, parti içinde yanlış yapanlara, makam ve mevkiini asli görevi dışında kullananlaradır. Bizler demokrasiye ve parti içinde demokrasiye inanmış, bu yolda hareket eden kişileriz. Ergene’de delege seçimleri süreci asla adil bir şekilde olmamıştır. Ben sürecin başında hiçbir zaman CHP Ergene İlçe başkan adayıyım da demedim, aday değilim de demedim. Ben yakın çevremdeki arkadaşlarımla istişare yaparak, önce delege seçimlerinin bitmesini bekleyip, daha sonra partimizin tüm kesinleri ile geniş tabanlı bir birliktelik oluşturarak yola çıkmayı hedefledim. Bir çok baskıya ve üyelere yapılan tehditlere rağmen 17 mahallenin 12 sinde delege seçimlerine katıldık. Bu seçimlerde %40 ın üzerinde oy topladık. Bu oran da asla küçümsenemez. Mavi liste ile girdiğimiz delege seçimlerinde her türlü baskıya, tehdide rağmen %40 oy almak da büyük başarıdır. Bunun taktirini kamuoyuna bırakıyorum. Maalesef Ergene’de yapılan delege seçimlerine Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Milletvekili Emre Köprülü müdahale etmişlerdir. Bu durumda partimiz içinde büyük bir güven kaybına neden olmuştur. Başkan Rasim Yüksel ve Milletvekili Emre Köprülü’yü samimi olmaya davet ediyorum. Genel başkanımız kongreler sürecinde, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri kesinlikle müdahil olmasınlar, tarafsız kalsınlar demesine rağmen maalesef Ergene’de bunun tam tersi bir tablo yaşanmaktadır. Delege seçilenlerin bir çoğu ve üyeler Belediyede çalışıyor. İşten atılma tehditleri ile Milletvekilinin baskıları ile adil bir şekilde oy kullanmaları engellenmiştir. Sayın Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu’da farklı konuşup, Ergene’de Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i de yanına alarak konuştuğunun tam tersini yapması, samimiyetsizliğini gösterir. Her ikisini de samimi ve dürüst olamaya davet ediyorum” dedi.

Büyük Bir Skandal Yaşandı;Yeşiltepe Mahallesinde Biz Kazandık İptal Ettiler!

Bora Küçükçetin açıklamalarının son bölümünde Başkan Rasim Yüksel ve Milletvekili Köprülü’ye seslenerek; “Sayın Milletvekilimizi biz ulusal kanallarda bölgemizin ve ülkemizin sorunlarını dile getirerek, projelerini açıklayarak konuşmasını bekleriz. Kendisi çıkıp örgütleri dizayn etmeye çalışıyor. Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de performansını Ergene’de birikmiş ve hala devam eden bir çok sorunun çözümü için harcamasını beklerim. Sayın Yüksel ve Köprülü örgütlerden elinizi çekin ve asli görevlerinizi yerine getirin” dedi.

Bora Küçükçetin, Yeşiltepe Mahallesinde iptal edilen delege seçimlerine neden katılmayacaklarını da şu gerekçelerle anlattı; “Seçime Katılmama Gerekçelerimiz, Seçimin CHP’ye yakışır adil ve eşit şartlarda  yapılmaması. Belediye başkanı ve bir milletvekilinin seçimde bir tarafın lehine müdahil olması. Belediye imkanlarının ve çalışanlarının seçimde bir taraf lehine seferber edilmesi. Mahalleye belediye hizmetlerinin yapılmayacağı ile ilgili esnafa ve halka baskı yapılması. Demokratik bir seçimde,CHP üyelerinin birbiri ile kutuplaştırılma çabası. Yeşiltepe Mahallesi Delege seçimi kesin sonucunun tutanakla tespit altına alındıktan sonra, sebebi ne olursa olsun önce ilçe yönetimince,sonra il yönetimince yok sayılması ve bununla ilgili seçim neticesine müdahale edilerek haksız ve hukuksuz bir işleme sebebiyet verilmesi. Üyelerimizin özgür iradesine saygı duyduğumuzdan,yukarıda saydığımız gerekçeler nedeni ile CHP Ergene İlçe Örgütü içindeki olası gerginlik ve kavgalara da sebep veren taraf olmamak adına, Mavi liste olarak  Yeşiltepe mahallesi için yapılacak yeni seçimde yer almamayı ekip olarak   kararlaştırdık.Partimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Küçükçetin’ün bu açıklamalarına Başkan Yüksel ve Milletvekili Köprülü’nün nasıl bir cevap verecekleri merak ediliyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım