Bora Küçükçetin; Bana bölücü diyenler bu partide bulunan demokrasi düşmanlarıdır

Tekirdağ'ın Ergene İlçesinde CHP delege seçimleri sürecinde kendisini bölücülükle itham etmeye çalışanlara mesaj veren, Ergene ilçesinde sevilen, sayılan isimlerden biri olan Bora Küçükçetin; ' Benim için partiyi bölüyor diye konuşanlar birilerinin piyonu, birilerinin uşağıdır. Benim için bölücü diye konuşan bu utanmazlar bu partide bulunan demokrasi düşmanlarıdır' dedi.

CHP içderisine uzun zamandır aktif siyaset yapan Bora Küçükçetin, Ergene ilçesinde yapılan delege seçimlerini değerlendirdi, kendisi için yapılan ithamlara da cevap verdiği basın açıklamasında; “Delege seçimlerinde liste yaptım delegelik nedir, nasıl bilinçli üye oluruz, parti içerisinde demokrasi nasıl güçlü kılınır, taban parti yönetiminde neden söz sahibi değil,  birilerinin masa başında delege yazması delegeleri belirlemesi bu partinin demokrasi anlayışına terstir, kullanılan olma söz sahibi ol gibi konu başlıklarıyla seçimler öncesi mümkün olduğunca üye ile görüşerek toplantılar yaparak partimizin gelecekte daha güçlü olması için, daha çok halk desteği alması için kendi içimizde neler yapmamız, nasıl olmamız gerektiğini herkese özellikle de gençlere anlattım.

Bizim ilçe parti yönetimimizle ilgili talebimiz muktedir bir ilçe başkanı ve belediyelerle çıkar ilişkilerinde olmayan parti ve ülke menfaati için gönülden siyaset yapan, üyeyi layıkıyla temsil edebilen bir yönetim kuruluydu. Hepsi buydu. Bu anlattıklarım, bu çabam parti içi demokrasinin olması, yapılması gerekeniydi. Ben parti programı ve ilkeleri doğrultusunda ve siyaseti bu bilinçle yapan bir insanım.Ve bu toplantılarda bu düşünceler ve niyetlerim o kadar ilgi, o kadar güzel karşılık buldu ki anlatamam. CHP’de her üyenin delege listesi yapması, üyelerle toplantılar düzenlemesi demokratik bir haktır öncelikle bunu bilmek gerekir. Fakat, Bora Küçükçetin sen misin delege listesi yapan, sen misin üyelerle toplantı yapan, onları bilgilendiren? Bu hepsi bir araya gelmiş cephe kendi saadet zincirleri bozulacak korku ve endişesiyle vede büyük bir telaşla çalışmaya başladılar” ifadelerine yer verdi.

Bu süreçler tabi kamuoyu tarafından malum bilinen şeyler!

CHP ergene de kendisine karşı çok büyük bir karalama kampanyasının başlatıldığını dile getiren Bora Küçükçetin açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “Tüm güçlerin bana karşı bir araya gelmesi buna belediye olanaklarını da seferber etmeleri  yoluyla çok ciddi bir güç ve baskı unsuru oluşturmaları ve bir milletvekilinin de bu cephede yer alması. Bunlar yetmezmiş gibi şimdide bel altı vurmalar, asker üyeleri tarafından dedikodu mekanizmaları, karalama çabaları başlatıldı.Amaçları beni üyeye karşı itibarsızlaştırmak. Son türküleri benim bir bölücü olduğum ve partiyi bölmeye çalıştığım yönünde, yani bu koro ağabeyleri  ne isterse o türküyü söylüyor” dedi.

Ben şimdi bu dedikoduyu üretenlere soruyorum!

Küçükçetin açıklamalarının son bölümünde kendisine karşı iftira kampanyası yapanları birilerinin piyonu olarak değerlendirerek, bu karalama kampanyalarının kendisini yıldırmayacağını belirterek son sözlerine şu cümleleri ekledi; “Parti içerisinde demokrasiyi geliştirme filizlendirme daha da var etme çabasının neresi bölücülüktür?Gücü eline alıp bunu örgütlerde kendi siyasi ikbali için baskı ve tehdit unsuru olarak kullananlara karşı duruş bölücülük müdüryoksa bize daha çok yakışanımdır?Bize yakışan aklımızla hür irademiz ve vicdanımızla seçim yapmaktır, birisi istedi öyle yaptım demek bir CHP’liye yakışmaz.Benim çizgim benim doğrum geçmişte neyse bugünde o yarında o olacak ! Beni bu partide tüm üye tanır bilir. Ben son seçimlerde 12 mahallede oyların %40’ını almış kişiyim!Benim arkamdan Bora Küçükçetin partiyi bölüyor diye konuşanlar birilerinin piyonu,birilerinin uşağıdır.Benim için bölücü diye konuşan bu utanmazlar bu partide bulunan demokrasi düşmanlarıdır” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım