Bocce dünya şampiyonları yurda döndü

AHA - Çinde yapılan Bocce dünya şampiyonasında 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyaları alan dünya şampiyonları altın çocuklar yurda döndü

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu milli takımı Çin'de gerçekleşen Bocce dünya şampiyonasına 5 sporcu ile katıldı. Teknik direktör Yılmaz Güzelocak ve 5 kişilik spor kafilesi şampiyonada aldıkları başarılarla dünya şampiyonu olarak madalyalarla yurda döndü. Bocce'nin yıldızlarını hava alanında Gençlikspor il müdür yardımcısı Kubilay Kalaycıoğlu ile  Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İstanbul il temsilcisi Cebrail Birsen karşılayarak tek tek tebrik ettiler. 2 Altın, 2 Gümüş ve 3 Bronz madalya ile yurda dönen Bocce'nin yıldızları Türk ay yıldızlı bayrağını göklerde dalgalandırmanın haklı gururunu yaşadılar. Bursa, Mersin ve Ankara'dan milli takım seçmelerine katılan Mehmet Can Yakın, Buket Öztürk, İnce Ece Öztürk, Nejla Şahin, Burak Altay milli takıma girerek ay yıldızlı formayla yarışmalara katıldı. Çin'de gerçekleşen dünya şampiyonasında tarih yazdılar. 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İstanbul temsilcisi Cebrail Birsen mutluluğunu dile getirirken " Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu başkanımız aynı zamana'da da Dünya Bocce Bowling ve Dart Federasyonu başkanı olan Doç. Dr. Mutlu Türkmen başkanlığında kurulan Bocce takımımız ülkemize dünya şampiyonu olarak döndüler. Bocce sporunun tanıtımında büyük önem teşkil edecek bu başarı, Bocce sporunun bundan sonra bir çok kulvarda anılacağınında işareti. Bize bu mutluluğu yaşatan başta teknik direktörümüz Yılmaz Güzelocak'a ve dünya şampiyanları altın çocuklarımıza canı gönülden teşekkür ederiz" dedi.