"Biz Tek Yürek" İle Darülaceze'de Bayram

'Biz Tek Yürek' Topluluğu 'Çiçeğini Al Gel ( 3 ) ' Etkinliğinde ,Darülaceze'de 'Ramazan Bayramı'ın 3.günü Murat BEKTAŞ öncülüğünde grup üyeleri ve THM Sanatçısı Sönmez Kaya, ( ZEYÇED ) Zeytinburnu – Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz ile (ESDEF ) Esenler Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Zülfünaz Arpa'nın de katıldığı bir gurup ,yaşlıları ziyaret etti.

“ Biz Tek Yürek “ ‘in “ Çiçeğini Al Gel (3) ” Çağrısı ile,İstanbul Okmeydanı Darülaceze’de” Ramazan Bayramı”n 3. günü ve Babalar Günü etkinliğine,Başkan Murat Bektaş , Jan Durmaz ve Ezgi Selvi öncülüğünde,THM Sanatçısı Sönmez Kaya,(ZEYÇED) Zeytinburnu- Çevre- Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz ve (ESDEF ) Esenler Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Zülfünaz Arpa’nın da katıldığı  bir gurup ,Darülaceze de kalmakta olan yaşlıları ziyaret etti.

Darülaceze sakinlerinin kendilerini ziyarete gelecekleri nasıl da , misafir bekler gibi karşıladıklarını görmek lazımdı.O eli öpülesi tecrübeli büyüklerimizin ,bir tebessüme kocaman sevinçlerini yaşayabildiklerini paylaşmak,insana paha biçilmez bir mutluluk veriyor .

Bu mutluluğu bayramlarda ve yeni yılda yaşamış olan Başkan Murat BEKTAŞ ,Jan Durmaz ve Ezgi Selvi öncülüğündeki, ” BİZ TEK YÜREK” Grubunun “ ÇİÇEĞİNİ AL GEL (3) ” etkinliğinde, Okmeydanı Darülaceze’de Ramazan Bayramının 3.günü günü , Murat BEKTAŞ çağrısına THM Sanatçısı Sönmez Kaya, (ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali GÜNDÜZ ve ( ESDEF ) Esenler Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Zülfünaz Arpa’nın da katıldığı  bir gurup ,yaşlıları ziyaret etti.

Darülaceze ziyaretine gelen grup üyeleri ,odalarına girdikleri kurumda kalan yaşlıların büyük sevgi gösterisi ile karşılaştılar.Yaşlılara hem Ramazan Bayramı hem de “ Babalar Günü “ kutlaması yapıp ellerini öptüler.konuşup sohbet ettiler.



“BİZ TEK YÜREK ”Grubu kurucularından Murat BEKTAŞ konuşmasında ” Bizler,bayramların,beraberlik,paylaşma ve hatırlanma zamanı olduğunu ve yaşlılarımızı ziyaretle .geleneksel hale getirdiğimiz ” Çiçeğini Al Gel -3- ” etkinliğimizi Darülaceze’de  yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız,umarız kendilerine de çok iyi gelmiştir ” dedi.

Havanın biraz açmasıyla bahçeye çıkan Darülaceze sakinlerinden bir gruba da sanatçı Müzisyen Sönmez Kaya, bağlaması ile türkü ziyafeti çekti,. Biz Tek Yürek grubu üyeleri ve Darülaceze sakinlerinin birlikte söyledikleri şarkı ve türküler ile duygu dolu mutluluklar yaşandı.

( ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali GÜNDÜZ de (ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,TC Çevre Beratı Sahibi Ali Gündüz de konuşmasında ,” Bugün hem “Babalar Günü” hem de “Ramazan Bayramı “ olması nedeniyle ,gönlümüz yaşlıları – büyüklerimizi ziyaret etmekten yana oldu.Her birimiz farklı yerlerden yağmur altında yürümekten ıslanarak buraya geldik.Yaşlı büyüklerimizin,kalbimizle, sevgi ve saygımız ile,bayramlarını ve babalar günlerini kutladık.Ellerinden öptük.Bizleri hatırlayıp ,tekrar gelecek misiniz ? .sorularına da,biz zaten sizleri , hiç aklımızdan çıkarmıyoruz ki, hatırlayalım!..cevabını verdik. “dedi. Gündüz “Benim de, içinde yer aldığım ” BİZ TEK YÜREK” ‘in Kurucusu Murat BEKTAŞ arkadaşımızın bu bayramda da “DARÜLACEZE ziyaretini programa alarak ,bizlerin yaşlılarımızla güzel bir gün geçirmemizi sağladığından dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

( ESDEF ) Esenler Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Zülfünaz Arpa’da “ Bizleri bekleyen,birbirinden tatlı, bir çok yaşlı bay ve bayan büyümüzle, yarım gün de olsa, vakit geçirmekten mutlu olduk,herkesler burayı gelip, sevgi,insanlık ve mutluluğu yerinde yaşamalıdır ” dedi.

Darülaceze’de sakinlerinden , engelli Şair – Söz Yazarı Ergün Yılmaz’da, “ Ben ve arkadaşlarımız bu tür ziyaretlerden çok memnun olmaktayız dedi.” BİZ TEK YÜREK ” Grubuna teşekkür ettikten sonra bir de,sürpriz yaparak , kendi yazdığı “Duygulara Engel Yok” adlı şiir kitabını imzalayarak ziyarete gelenlere hediye etti.

Haber: Ali Gündüz