Bingöl Genç'in İsimsiz kahraman itfaiecileri cana can katıyorlar

AHA BİNGÖL - Genc'in İsimsiz Kahramanları İtfaiye Erleri Ateşin Kahramanaları için Her Yaşam kutsal.

Birçok insanın tehlikeli durumdan kurtulup sevdiklerine kavuşmasının arkasında o isimsiz kahranlar var. Ancak onlar sadece insanların değil, zor durumda kalan ve hayatı tehlikede olan hayvanların,bitkilerin,ağaçların ,tüm canlıların kahramanları. 
İtfaiyeciler, yaptıkları kurtarma operasyonları ile 
sayısız canlıyı sağlığına ve hürriyetine kavuşturmaya devam ediyor. Bazen bir yangına bazen boğulmakta olan bir canlıya bazen bir kazada araçta sıkışmış insanlara
bazen de bir dalda mahsur kalmış tatlı bir kediye 
müthiş bir özveri cesaretle koşmaktadırlar.
İtfaiyeciler 24 saat çalışma, 48 saat istirahat esasına göre ve üç vardiya şeklinde çalışırlar.
 itfaiye teşkilatı 1923 te Askeri yönetimden alınarak yerel yönetimlere devredilmiştir. Bu sebepten dolayı hiyerarşik sistem askeri sisteme benzemektedir. O isimsiz kahramanlardan bazılarıda Genç ilçesindeki itfaiye erleri.
Müdürle beraber 16 kişilik ekip vardiye usulü hizmet etmekteler. Bize bugün kapılarını açan o kahramanlar ise, Yaşar Alkaç (İtfaiye Çavuşu), 38 yıldır görevinin başında.çocuklarının eğitimi için hala hizmet etmekte.
Sıddık Tuğal (İtfaiye Şoförü), 12 yıldır Genç'te görevini sürdürmekte. Muhammed Özer ( İtfaiye Eri), 2018 Arlıkta itfaiye eri olarak hizmet etmekte. Nihat Baysangur, 2007 yılında İstanbul da 8 yıl hizmet ettikten sonra 2014 yılı ekim ayında Genç ilçesine tayin oldu. Genç ilçesin de itfaiye ekine ait araçlar, bir merdivenli araç, iki su tankeri,bir arezöz aracı ve bu sene Dimin Madencilik tarafından, oksijen tüpü dolum makinesi, ve motorlu bot hediye edildi. Bir kurtarma aracı istendiği belirtildi.
itfaiye eri Muhammed Özer," her sabah nöbeti devralan arkadaşlarımız tüm araç gereç kontrolü yaptıktan sonra görevlerine başlarlar ve her pazar da araçların temizliğini yaptıklarını belirtti.
Her yangında kendi canlarını hiçe sayan, görünmez kahramanlar, itfaiye erleri. Onlar, sadece yangın değil, sel felaketinde de, depremde de, trafik kazasında da susuzluk sorunlarında yanıbaşımızda yer alıyor.
 Genç ilçesi itfaiye erleri yaz-kış , yağmur-çamur demeden görevlerinin başında canla başla mücadele etmekteler.

Haber: Hamdullah ÇAKIRCI