'Bilgi Sönmeyen Bir Işıktır'

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Çukurova bölgesinin en önemli kültürel etkinliği olan 4. CNR Mersin Kitap Fuarı kapılarını açtı. Başkan Kocamaz’ın da katılım gösterdiği fuara kitapseverler adeta akın etti.

 

Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, CNR Fuarcılık Mersin Bölge Müdürü Mustafa Başar ve çok sayıda Mersinli katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları standı fuarda yerini aldı

 

Mersinli kitapseverlerin dört gözle beklediği kitap fuarı 24 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan kitapların sergilendiği Büyükşehir Belediyesi standı da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlardan birisi oldu. Fuarda, Ertan Aykın’ın ‘Çizgilerle Kilikya Kaleleri’, Kudret Ünal’ın ‘Türkiye’nin İlk Kadın İl Belediye Başkanı Müfide İlhan’, Yrd. Doç. Dr. Cihat Yıldırım’ın ‘Milli Mücadele Döneminde Mersin’, ‘Yeniceli Aşık Sıdki Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür-Sanat Sempozyumu Bildirileri’ gibi toplam 29 eser stantta yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınları kitapları, standı ziyaret eden Mersinlilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.  

Başkan Kocamaz: “İçinde kitap olan bir fuar yön verici ve aydınlatıcıdır”

CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılışında bir konuşma gerçekleştiren ve konuşmasında kentin geçmişten günümüze birçok yazılı ve sözlü esere ilham kaynağı olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in bereketli toprağından ve tarihinden beslenen bu eserler geçmişten geleceğe bir köprü olmuştur.  Bizlerde bu kadim kentin üzerinde daha modern bir Mersin için çalışıyoruz. Şehir yönetimi kente saygı ve gönüllülük ister düşüncesiyle hizmet sunduğumuz Mersin’e her türlü yatırımı insan odaklı bir bakış açısıyla yapıyoruz. Fuarların, kentlilik kültürüyle doğrudan bağlantısı vardır. Bilhassa içinde kitap olan bir fuar, adeta parlayan bir güneş kadar sıcak, yön verici ve aydınlatıcıdır. Kitaplarımız ve yazılı tüm eserlerimiz, toplumumuzun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Okumak, öğrenmek, bilgiyi beyinde, yürekte yeniden şekillendirmek nefes alıp vermek kadar doğal, bir o kadar da elzem bir eylemdir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kitaplar, geçmişi geleceğe taşıyan en değerli yapıtlardır. Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ve her yönden güçlü olduğu yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi olarak, bilginin ve kültürün gücüne inanıyoruz”

Mersin Kitap Fuarı gibi rüştünü ispatlamış etkinliklere halkın katılımının geleceğe dair güzel umutlar beslemelerine vesile olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bilgi sönmeyen bir ışıktır. Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bilginin ve kültürün gücüne inanıyoruz. Bu doğrultuda göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin Büyükşehir Kültür Yayınları olarak 29 eseri halkımıza kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okumanın yaşam boyu öğrenme üzerindeki vazgeçilmez etkisini göstermek için düzenlenen bu etkinlikleri destekliyoruz. Değinmek istediğim diğer hususta kitap fuarları bizlere yalnızca kitap sunmakla kalmayıp,  sunduğu sergiler ve söyleşilerle de adeta kültür dağıtmaktadır. Kentimizin en değerli kültürel faaliyetlerinden olan 4. Mersin Kitap Fuarı’nın tüm halkımıza güzel izler bırakmasını ve kültürel gelişimine katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi ve 4. Mersin CNR Kitap Fuarı kapılarını açtı. Kurdele kesiminin ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri stantları gezdi. Mersin ve bölge illerden gelen 100 binin üzerinde kitapseveri ağırlaması beklenilen fuar, her gün 09:30-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

500’den fazla etkinlik bu fuarda

 

Kitapseverlerin heyecanla beklediği CNR Mersin Kitap Fuarı ilk gününde dopdolu ve renkli etkinliklere sahne oldu. Çok sayıda yayınevinin okuyucuları kitaplarla buluşturacağı fuarda 9 gün boyunca 500'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. İmza günleri, paneller ve söyleşilerinde gerçekleştirileceği fuar tüm kitapseverleri bekliyor.