BESAM Bahar buluşmasında minik mehteran takımı gönülleri mest etti

İstanbul'da merkezi olan Bilgi Eğitim Sosyal Araştırmalar merkezi BAHAR BULUŞMASI ile bereket sofrasında gönülleri ağırladı.

Bahçelievler Abidin Park öğretmen evinde düzenlenen kahvaltılı ikramlı programda çok sayıda katılımcı yerlerini aldı. Program açılışında Türki'yenin ilk minikler Güngören Yahya çavuş ilkokulu öğretmen Secit Toraman Bombacı ve Okul müdürü Sami Öz yönetimindeki mehteran takımının gösterisi görenleri büyüledi.

Yaptığı çalışmalarla göz dolduran akademik çalışmalara imza atan Besam Başkanı Mehmet Nuri kaynar selamlama konuşmasında "Kurulduğu 2010 yılında bu yana bu çatı altında hayırlı işlere vesile oluyoruz. Bu güzel ülkeye cennet vatana hizmeti bir şeref olduğuna inanıyoruz. Allah bizi vatana ve millete hizmet etmekden alı koymasın. "diyerek Besam'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Katılımcılarıda Besam ailesine katılımlarını dileyerek Besamın hedeflerinin büyütmesi için desteklerini istedi.. Bahçelievler kaymakam vekili İstanbul vali yardımcısı Osman Ateş'de konuşmasında " Elektrik cihazları araza yaptığında fabrika ayarlarına dönün der. Demekki sistemde arıza vardki bu dernekler kurulmuştur.Bizler gerek birey gerek fıtratta yaşayabilirsek mutlu toplum idailene dönmüş oluruz. Beşikden mezara kadar ilim, Bana bir hartf öğretenin kölesi olurum derken bizim inancımız beşiktaş mezara kadar ilmi tavsiye ediyor." diyerek ilimli neslin yetiştirmek için gayretlerinin artırılmasına dikkat çekti.  Günün sponsoru olan  ICS entegre Entegre bilgi işlem  koordinatörü Hülya Sofuoğlu özel geliştirdikleri öğrencileri takip etme sistem yazılımı hakkında bilgi verdi.  Türkiye okullarında yetişen Somalili Muhammed Ömer İslov  Somali hakkında bilgi verirken kardeşlikde tek yürek olduklarını dile getirdi. .Bu özel güne katılanlar arasında bulunan bahçelievler milli eğitim müdürü Emin Çıkrıkcı konuşmasında algıları yönetme durumunda olmamızın gerektiğini yönetemezsek bir başkanlarının bizleri yöneteceğini dile getirdi. Bir tarihi yazanların birde tarihi yazılanların olduğunu bizlerin tarih yazdığınıda ifade etti. Bu özel güne katılanlar arasında bahçeleievler belediye başkan yardımcıları Yusuf Yıldırım, Metin Alıcı, Malatya Platformu başkanı Muzaffer Tunç, Mardin dernekler federasyonu başkanı İbrahim Biter,  Vital sağlık gurubu başkanı Ruşen Uysal, Malatya dilekliler dernek başkanı Ali Karadoğan, Güngören Sivalilar dernek başkanı Vedat  Kılıç, ZEYÇED Zeytinburnu çevre güzelleştirem derneği  başkanı Ali Gündüz, Başkan yardımcıları, Sefer cengiz, Gözder başkanı Ali Varlık, Bşk yardımcısı Oğuz taşdemir, Nur Buz ve SNOWİE  Genel müdürü Umut Kaya proje koordintörü Ömer Şengül BAĞDER  Bağımlılığa Karşı eğitim derneği başkanı Öztürk Karahan başkan yardımcısı Tacettin Varboz , Esenler dernekler federasyonu kadınlar kolu başkanı Zülfünaz Arpa,Sanatçı Meltem Demir  ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcı yerlerini aldılar. Emeği geçenlere plaket taktim edilirken Yahya Çavuş okulunun öğrencilerinin finallde halk oyun gösterimide güne özel bir anlam kazandırdı.