BENEK KOLEJİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

Ergene İlçesinde Benek Koleji Ergene Kampüsü'nün açılış kokteyli yapıldı. Açılış kokteyline Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Vakıfbank İstanbul 5. Bölge Müdürü Alaattin Şimşek, Vakıfbank Ergene Şube Müdürü Murat Deli, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, mahalle muhtarları, basın mensupları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Benek Koleji’nin Kurucu Müdürü Cemal Bitlis’in konuşması ile başladı. Kurucu Müdür Cemal Bitlis eğitimci olarak başladığı meslek hayatında seçtiği hedeflerini, okul kurma düşünü, hedeflerine ulaşma sürecinde karşılaşılan zorlukları, bu zorlu mücadelede kendisine destek olan ve bu düşün gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Ardından Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Vakıfbank İstanbul 5. Bölge Müdürü Alaattin Şimşek ve Vakıfbank Ergene Şube Müdürü Sn. Murat Deli’ye teşekkür plaketleri takdim edildi. Açılış töreni fotoğraf çekimi ve müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.

BENEK Koleji, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Tekirdağ-Çorlu’da okul öncesi ve ilköğretim bölümü olarak hizmete açılmıştır. Eğitimin bir sistem içinde verilmesini savunan okul yönetimi 22 yıldır uyguladığı Gelişimci Eğitim Sistemi ( GES) modelinin “Yaşayarak Öğrenme” anlayışı ile başarılı, kararlı, düşünen ve araştıran bireyler yetiştirmeyi kendine hedef edinmiş, çağdaş, akılcı, laik, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeyen gençlerin öğrenim kurumudur. 2017 yılında Ergene İlçesi’nde kampüs projesine başlanmıştır.2017-2018 eğitim öğretim yılında Benek Koleji Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu lisesi, Fen Lisesi, bölümleriyle yeni kampüsünde eğitim hizmetine devam edecektir.

Açıldığı ilk günden itibaren, öğrencilerinin hayata donanımlı hazırlandığı, mutlu ve iyi insanlar olarak yetiştiği bir eğitim ortamı hedefidir. Klasik, ezberci öğrenim kalıplarını yıkarak, eğitimde “yaparak, yaşayarak ve görerek öğrenme” anlayışını sistemleştirmiştir. Eğitimin sınıflarda dört duvar arasında değil, özgürce ve keyifle yapıldığı, ezberlenmediği, öğrenildiği “GELİŞİMCİ EĞİTİM MODELİ (GES)” nimetalaştırmıştır. Bu metot ile öğrenciler hem keyifli öğrenme ortamlarında yaşıyor hem de ülkemizin var olan sistemini gerçekçi yorumlar ile çözümleyip geleceğe hazırlanmaktadır. Bu sistem, Çoklu zekâ Teoreminin sağladığı bakış açısı ile öğrencilere Tek Tip Öğrenme yerine, Öğrenci Merkezli anlayış ile yaklaşmaktadır. Her öğrencinin farklılıkları dikkate alınarak, en kaliteli öğrenmeyi sağlayacak atmosferler sağlanmaktadır. Kurulduğu günden beri, çocuklarının mutluluk ve başarı hayallerini gerçekleştirmenin gururunu yaşayan dinamik ve genç bir eğitim kadrosuna sahiptir.

Haber: Abdurrahim Yıldırım




benek koleji açılış aha tekİrdaĞ aha akbaba akbaba haber akbaba haber ajansı