Başkanlardan Mesaj; Rize ile Trabzonun'un Kardeşliğini Kimse Bozamaz

Hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor-Bursaspor ve Rizespor-Alanyaspor maçları öncesi terörün bölemediği iki şehrin insanlarını sosyal medya üzerinden bölmeye çalışanlara başkanlardan mesaj var.

Hafta sonu oynanacak olan iki önemli maçın sonucuna göre iki takımın kaderini belirleyecek olması yüzünden sosyal medyada karşılıklı paylaşımlar iki tarafı da kızıştırmaya  yönelik. Dernek başkanları ise bu duruma engel olmak ve birlik, beraberlik için taraftarlara seslendi

İstanbul Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz Hacıhasanoğlu ve Güngören Rizeliler Derneği Başkanı Nevzat Yazıcı bir basın toplantısı düzenleyerek iki kardeş şehir Trabzon ve Rize halkına ve taraftarlarına seslendiler. 

Rizeliler Derneği Başkanı Nevzat Yazıcı yaptığı açıklamada ''Çok değerli iki güzide şehrin futbol külübünün renklerine gönül verenlere selam olsun. Asırlardır bir arada yaşadığımız bu topraklar üzerinde hiç bir terör örgütünün bile bölmeye cesaret edemediği bu futbol müsabakaları yüzünden gençlerimizin aklını karıştırarak bir takım provakasyon eylemler içerisinde sosyal medya üzerinden nabız turları atanlar avucunu yalarlar. Ben Rizeli Nevzat Yazıcı olarak ömrüm yettiği kadar hemşehrilerimizi bir araya tutmaya gayret ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Bizim bir yanımız Rize ise diğer bir yanımızda Trabzon'dur. Gerek Trabzonsporumuz gerekse Rizesporumuz maçlardan galip geleceğine inanıyor iki takımada başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz Hacıhasanoğlu ise mesajında iki takım içinde zor bir karşılaşma olacak bende iki takımımızın galip gelmesini canı gönülden temenni ediyorum. İki takımımızda kendi saha ve seyircisi önünde oynamaları br avantajdır. Hemşerilerimize söylemek istediğim genç kardeşlerimizi sosyal medyadaki provakasyon kokan oyunlara gelmemeleri temennimdir. Bizi futbol yüzünden bölmeye çalışmaya gayret edenler bu planlarının altında kalacaklardır İnşallah. Rizesporumuzda Alanyasporu güzel bir futbol ve iyi bir galibiyetle eli boş gönderir ligde kalır inşallah diyerek iki takıma da başarılar diledi.