Başkan Uysal'dan "Girişimcilik' Dersi

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Burhaniye ilçesi Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, öğrencilerle 'Girişimcilik' konusunda sohbet etti. Uysal, 'Hedeflerinizi iyi belirleyin. İnsanı en iyi kendisi tanır' dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle yaptığı söyleşide ‘Girişimcilik’ konusunda sohbet edip, hedeflerinizi bugünden belirlemelerini istedi.                    

  Burhaniye Ticaret Meslek Lisesi Seminer Salonunda 10’uncu ve 11’inci sınıflarının katıldığı bir söyleşide, ilk olarak Havran ilçesine bağlı Büyükdere Köyünden yetişmiş bir öğrenci olarak okul hayatını anlatıp, “Sizler bizim şartlarımıza göre çok şanslısınız” dedi ve öğrencilerle sohbete başladı.                    

Ortaokul ile Lisede okuduğu dönemlerden bahsederken öğrencilere hem sosyal hayatın hem de derslerin önemini belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, öğrencilere mutlaka bir hedeflerinin olması gerektiğini ve özellikle kitap okuma alışkanlıklarının mutlaka kazanmalarının gerektiğini vurguladı.                                       

Sohbet havasında geçen söyleşide öğrencilerin gerek Belediye Başkanlığı gerekse iş hayatıyla ilgili sorularına da tek değerlendiren Başkan Uysal, sorulan bütün sorulara samimiyetiyle cevap verdi.                                                               

  “Hedeflerinizi iyi belirleyin. İnsanı en iyi kendisi tanır. Siz de kendinize göre bir rota belirleyin ve rotanızdan şaşmadan hayatınızın temellerini oluşturun” diyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Öncelikle mutlaka kitap okuma alışkanlığınızı edinin. Biz belediye olarak bu konuda elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız” dedi.                                                                                                       

  İş hayatında yaşadığı deneyimleri anlatarak sözlerine devam eden Uysal öğrencilere ticaret hayatında yaptığı işleri, iş yaşamından anılarını ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilere iş yaşamlarını çok iyi belirlemeleri gerektiğinin öğütlerini verdi.

ENVER DOLGUN