Başkan Gürkan, 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı Yayınladı

AHA MALATYA- Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan “93 yıl önce Samsun’dan başlayan bu mücadelenin yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Tarihin dönüm noktalarından biri olan bu anlamlı günün Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü , ulusan değerlerin yeşerdiği ,bağımsızlığa ,aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. 

19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur

Bu anlamlı günün Büyük Önder Atatürk tarafından Türk Ulusu’nun gençlerine “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözleriyle Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir.

19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin vatanını milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetişmesi onlara daha çok gelişmiş bir ülke bırakmak   bizlere düşen milli bir görevdir.

İnanıyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Bu duydu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”dedi.

HABER- AHA