Başakşehir ve Bayrampaşa'daki Malatyalılar iftar bereketini dört dörtlük yaşadılar

AHA İSTANBUL - Başakşehir Malatyalılar Derneği Başakşehir'de, Bayrampaşa'da bulunan Malatya dernekleri iftar Bereket Sofrası'nı Bayrampaşada kurarak Malatyalıların Birlik beraberliğini bir kez daha yaşattılar.

Onbir ayın sultanı Ramazan'ı Şerif'te,   Malatyalıların birlik beraberliklerini bir kez daha ilan ettikleri  iftar sofraları kuruldu. Başakşehir'de Başakşehir Malatyalılar Derneği'nin ev sahipliğinde, Bayrampaşa Belediyesi'nin  düzenlediği, Bayrampaşa'da Merkezi bulunan  Malatya derneklerinin organize ettiği iki ayrı ilçede geleneksel Ramazan Bereket Sofrası kuruldu. Iftar sofralarına davete icabet eden Malatyalılar ilk kez daha birlik beraberlik mesajı verdiler.  Bayrampaşa'daki iftar davetine İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç, Belediye başkanı Atila Aydıner, Madef Malatya Dernekler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Durmuş,  Başakşehir'deki iftar davetine Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Mastöb Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı Nazife  Özdemir, Madef Genel Başkan Yardımcısı Nihat Demir ile ismini saymadığımız çok sayıda Sivil Toplum, siyasi parti temsilcileri ile iş adamları davette yerlerini aldılar, malatyalıların Birlik beraberliğini bir kez daha haykırdılar. Başakşehir belediye başkanı Yasin Kartoğlu iftar sonrası yaptığı açıklamada " Başakşehir Malatyalılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programında hemşehrilerimle bir araya geldim. Sofralar bahane, gönül birliğimiz şahane" derken malatyalıların Birlik beraberliğini özetlemiş oldu. Başakşehir Malatyalılar Dernek Başkanı Erdal Tunç'da yayınladığı mesajda " Ramazan ayının güzelliğini Malatyalı hemşehrilerimizle paylaşmanın heyacanını yaşadık. Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerimize herdaim bizlerle birlikte olan Başakşehir belediye başkanımız Yasin Kartoğlu'na MASTÖB genel başkanı  Nazife Özdemir 'e MADEF başkan yardımcısı Nihat Demir 'e Pütürge Dernekler Federasyonu  Osman Dursun 'a  Battalgazi dernekler federasyonu başkanı @mehmetkolay44  Battalgazi Torunları dernek başkanı İrfan Köpürür İOSİD başkanı Ahmet Akkaya 'ya  kıymetli sanatçımız Ahmet Satilmiş  Sultangazi Malatyalılar Dernek başkanı Adil Dursun'a ve son olarak derneğimizin bir neferi gibi herdaim yanımızda olan programımızın sunuculuğunu üstlenen değerli radyo programcısı Ali Biricik 'e çok teşekkür ediyoruz. 
Siz değerli hemşehrilerimizle buluşacağımız bir sonraki programı heyecanla bekliyoruz." dedi. Bayrampaşa'daki İftar sofrası ama yapan Malatya dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş ta "Bayrampaşa Belediyesi ev sahipliğinde Bayrampaşa’daki Malatya Derneklerimizin organize ettiği iftar programına katıldık. Birliğimiz daim, sofralarımız  bereketli olsun" dedi. Her iki iftar sonrası yapılan dualar da bir kez daha şükürler edildi.