Başakşehir'de Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul İl Emniyet Müdürü Sayın Dr. Mustafa ÇALIŞKAN’ın talimatları doğrultusunda Mobil Park timleri Başakşehir ilçesinde 19-20.12.2018 tarihlerinde çalışmalar yapıldı.

 

Başakşehir ilçesinde şüpheli şahısların araç ile uyuşturucu madde satışı yaptığı bilgisi üzerine araç takibe alındı. Şüpheli araçta bulunan A.T.B. isimli şahıs bir site önünde uyuşturucu madde satışı yaptığı esnada suçüstü yakalandı.

Şüpheli ile irtibatlı olduğu tespit edilen şüpheli şahısların olduğu araç Küçükçekmece ilçesi Atakent Mahallesinde durdurularak araç içerisinde olan M.C.A., M.A. ve M.S. isimli şahıslar yakalandı.

Araçta yapılan aramalarda;

 * 5 poşet halinde 10.460 gram Skunk maddesi,

 * Poşet içerisinde 352 gram Marihuana maddesi ele geçirildi.

Şüpheli şahısların kullanmış oldukları Başakşehir ilçesinde bulunan bir daire ile Küçükçekmece ilçesi Atakent Mahallesinde bulunan bir sitedeki dairede yapılan operasyonlarda E.D. ve Z.A. isimli şahıslar yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda;

 * 18.270 gram Skunk maddesi,

 * 1.350 gram Marihuana maddesi,

 * 112.5 gram Kokain,

 * 82 gram Kubar uyuşturucu maddesi,

 * 2.750 gram gelen 8118 adet Ecstacy hap,

 * 1 adet ruhsatsız tabanca,

 * 1 adet otomatik tabanca,

 * 1 adet otomatik tüfek,

 * 173 adet fişek,

 * 3 adet hassas terazi,

 * 50.000 TL para,

 * Çok sayıda uyuşturucu satışı için kullanılan kilitli şeffaf poşet ele geçirildi. 

Konuyla ilgili yakalanan ve 21.12.2018 günü adli makamlara sevk edilen şahıslardan M.C.A., M.S., E.D. ve A.T.B. tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, Z.A. ve M.A. hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulandı.