Barış ve kardeşliğin festivali kortejle başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali, dünyanın dörtbir köşesinden gelen misafir çocukların gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veren 41 ülkeden gelen çocuklar, Saat Kulesi’nden başlayıp Büyükşehir Hizmet Binası’nın önüne kadar geleneksel kıyafetleriyle Kocaelilileri selamladı.

KORTEJ’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Büyükşehir Belediyesi’nin dünya barışına örnek niteliğinde olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında dünya çocukları Kocaeli Saat Kulesi’nden Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’na kadar kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Birbirinden ilginç geleneksel kıyafetlerini giyinen 41 ülkenin çocukları kent merkezinde renkli görüntüler oluşturdu. Korteji Kocaelililer ilgiyle izlerken, dünya çocuklarını bol bol alkışladı.

DÜNYA ÇOCUKLARINI BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KARŞILADI

Çocukları Büyükşehir Belediyesi önünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal, Gökmen Mengüç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan ve Büyükşehir personeli karşıladı. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kosovalı çocukların savaş karşıtı Türkçe ve İngilizce şarkılarla seslendirdiği gösterisi ise büyük beğeni gördü.

“EĞLENCELİ BİR FESTİVAL HAZIRLADIK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada” Dünyanın dört bir yanından kentimize gelmiş olan sevgili çocuklar, Kocaeli’mize ve Türkiye’mize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizler artık bizim misafirimizsiniz. Burada geçireceğiniz günler boyunca sizlere çok renkli ve eğlenceli bir şenlik hazırladık. Bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında sizleri Türkiye’mizde, Kocaeli’mizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki, Kocaeli Uluslararası Fuar alanında hazırladığımız şenlikte zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız” dedi.

TÜRKİYE BEYİN OLİMPİYATLARI

Festivalin en büyük ve önemli ayağı; zeka oyunlarının yer alacağı Beyin Olimpiyatları, 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye’de ilk kez kentimizde yapılacak olimpiyatlarda belediyemize Türk Beyin Takımı Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilciliği de destek veriyor. Oyunlar; Akıl Oyunları, Ekran Testi, Matematik Oyunları, Mesafeler, Mekanik Oyunlar, Optimizasyon, Sudoku oyunları, altıgenler, küp zinciri, pentominolar, mantık oyunlarından oluşacak.