Bankamatiğe Kart Şifre Okuyucu Yerleştiren Şahıs Yakalandı

06.10.2018 günü özel bir bankanın Fatih ilçesindeki şubesine bir erkek şahıs tarafından kart kopyalama cihazı yerleştirildiği yönünde gelen ihbar üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;

 

 Aynı gün bahse konu banka şubesi şüpheli şahsın aparatı sökmeye gelmesi beklenilerek takibe alınmış, şahsın 18.00 sıralarında gelerek kart kopyalama cihazını ve kamerayı sökmeye çalıştığının görülmesi üzerine H.K.Y. (28) isimli erkek şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış, kart kopyalama cihazı ve kart şifrelerini öğrenmeye yarayan kamera aparatı ele geçirilmiştir.

 

 Yapılan araştırmalarda yakalanan şüpheli şahsın 27.09.2018 günü aynı bankanın Fatih ilçesindeki başka bir şubesinde, aynı yöntemle aparat yerleştirip kart kopyaladığı ve farklı bir şahıs tarafından aynı bankanın farklı bir şubesinden 15.000 TL para çekildiği tespit edilmiştir.

 

 Konu ile ilgili yakalanan şahıs 07.10.2018 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.