Bağcılar Yaz Spor Okulları Rekor Katılımla Başladı

AHA İSTANBUL-Öğrencilerin, yaz sezonunu en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla 17 branşta eğitim verilen Yaz Spor Okulları’nın açılışı spor, sanat ve müzik dünyasının yıldız isimlerinin gösteri maçıyla yapıldı.

35 bin kursiyerle başlayan Yaz Spor Okulları açılışında öğrencilere ücretsiz spor malzemesi dağıtıldı. 

Bağcılar Mahmutbey Stadı’nda düzenlenen Yaz Spor Okulları açılış programında spor, sanat ve müzik dünyasının tanınmış isimleri genç sporcuları yalnız bırakmadı. 

İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Sivas Zara Belediye Başkanı S. Ahmet Pala, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Anadolu Üsküdar Spor Kulübü Başkanı Murat Şahin, Bağcılar Amatör Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mümin Kartal, sanatçılar Nihat Doğan, Alişan, Baha,  Bora Gencer, Ekin Çılgın Sedat bir vakitler Galatasaray’da forma giyen Büyük Savaş, Hakan Ünsal, Muhammet, İlyas Tüfekçi, Sarı Adnan, Metin Yıldız, Küçük Metin, Güngör, Ali Eren, Sivassporlu Ziya Erdal ve Giresunsporlu Samet Kartal gösteri maçında ter döktüler. 
 

BU İMKANLARI  HER YERDE BULAMAZSINIZ

Programında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, 44 Tesiste 35 bin öğrencinin Yaz Spor Okulları’na devam edeceğini belirtti. Çakır, öğrencilere hitap ederek, “Bu imkanı her yerde bulamazsınız. Ne şanslısınız ki Bağcılar Belediyesi var. 25 yaşından sonra yüzmeyi öğrenen birisi olarak ifade ediyorum, bu imkanlardan yeterince faydalanın.” diye konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, tüm öğrencilerin spor malzemelerinin tamamını karşıladıklarını ve belirli noktalardan araçlarla alınarak eğitim yerine ücretsiz olarak götürüldüklerini akşam da yine aynı yere bırakıldıklarını söyledi. Yaz Spor Okulları’nda bu yıl 44 farklı tesiste 130 öğretmen tarafından 35 bin öğrenciye eğitim verileceğini belirten Çağırıcı şunları söyledi: 

“İlçemizde 200 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Gençlerimizin okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Bu amaca yönelik projeleri hizmete sunuyoruz. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi branşlarda Yaz Spor Okulları’nda öğrencilerimiz eğitim görüyor. Yine İzci kampları gibi birçok etkinliğimiz var. Yaz Spor Okullarımızın açılışını bu yıl da rekor sayıda müracaatla gerçekleştirdik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Başarılı öğrencilerimizin katılımı ile İzmit – Kefken’de Gençlik Kampımız ile Beykoz Riva’daki İzci Kampımız da devam ediyor. Hizmetlerimizde her zaman gençlerimize öncelik tanıdık, tanımaya devam edeceğiz.” 

REKOR KIRIYORUZ

Yaz Spor Okulları’nı 35 kursiyerle başlatarak bir rekor kırdıklarını da ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu: “İlçemizde kursiyer sayımızı arttırırken aynı zamanda branşlara da ilaveler yapıyoruz. Bağcılar’da yüzme bilmeyen hiç kimse kalmayacak dedik, bu yıl yaz spor okulunda çocuklarımız ücretsiz yüzme kursu alacaklar. Havuzlarımızı tamamlıyoruz. Kazım Karabekir ve Evren mahallelerindeki havuzlarımız hizmet vermeye başladı. Tamamlandığında 10 havuz hizmet verecek.” 


Mecnun Otyakmaz ise konuşmasında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya spora hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “İyi ki böyle bir belediye başkanına sahipsiniz. Çok şanslısınız.”dedi. 

Programa Sivas Zara Belediye Başkanı S. Ahmet Pala, Bağcılarlı amatör spor kulübü yöneticileri ile muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.