Ayvalık’ta “deniz Uçağı Seferleri” Başlıyor

AHA BALIKESİR-Balıkesir’in Ayvalık ilçesine Seabird Havayolları’nın Perşembe, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri Haliç - Ayvalık deniz uçağı seferleri başlıyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine Seabird Havayolları’nın Perşembe, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul Haliç’ten – Ayvalık’a  20 Haziran Cuma günü saat 15.15’de 19 kişilik deniz uçağı seferleri başlıyor.

20 Haziran’da gerçekleşecek deniz uçakları seferiyle ilgili web sitesinde açıklama yapan Seabird Havayolları yetkilisi Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusman, “Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını Türkiye’de ilk kez hayata geçiren Seabird Havayolları olarak amacımız, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, İstanbul, Marmara, Ege ve Akdeniz’in birbirleri arasında hava ulaşımı yapılmayan kıyı kentlerini güvenli bir şekilde buluşturmak. Kış turizmine yönelik olarak da hedefimiz, bölgesel havacılık çatısı altında en kısa zamanda karadan ve denizden uçulmayan noktaları güvenli bir şekilde bir araya getirmek. Dünyanın hemen hemen her yerinde sayısız yolcuya, keşfetmenin heyecanını hissettiren, güzelliği, zarafeti, sağlamlığı ve çok yönlülüğü ile uçmanın keyfini yaşatan Twin Otter uçakları ile iş ve tatil amaçlı seyahat eden yolcularımıza rahat, ekonomik ve ekolojik bir alternatif sunuyoruz. Türkiye semalarında nefes kesen güzelliklerle dolu denizler üzerinde bu benzersiz seyahat konforunun aileniz ve dostlarınızla paylaşmak sizin de hakkınız. İşte bu yüzden, güven ve kalite ile birlikte bu farklı hizmeti sizlere uygun fiyatlara sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul Haliç’ten – Ayvalık’a  bilet satışları havayolu şirketinin www.flyseabird.com internet adresi üzerinden yapılabileceği açıklandı.

Deniz taşımacılığına 2012 yaz sezonunda Haliç, Alaçatı, Bozcaada ve Bodrum ile başlayan firma, Nisan 2013’ten bugüne kadar da Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Haliç – Gemlik arasında 1480 uçuşta yaklaşık 14 bin yolcuyu güvenle taşıdığı bilgisi verildi.

Seabird Havayolları’nın Ayvalık ilçesine Perşembe, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul Haliç’ten – Ayvalık’a 20 Haziran Cuma gününden itibaren haftada dört gün deniz uçağı seferlerinden de ayni ilgiyi bekledikleri açıklandı. 

ENVER DOLGUN