AYVALIK MYO'DA 21. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ

AHA BALIKESİR- - Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Ayvalık Meslek Yüksekokulu'nda 2014- 2015 yılı eğitim öğretim sezonu bitimi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi mensubu olmanın bir ayrıcalık, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu mezunu olmanın ise iki ayrıcalık olduğuna vurgu yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Balıkesir Üniversitesi eğitimde asırlık bir tecrübeye sahiptir. Balıkesir Üniversitesi’nin temelleri 1910’da kurulmuş olan daha sonra Necatibey Eğitim Enstitüsü olarak devam eden Karesi Dar-ül Mualliminine dayanır. Balıkesir Üniversitesi o zamandan bu yana gelişimini sürdürerek bu gün Balıkesir Üniversitesi’nin 11 fakültesi, 16 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü ve 5 adet yüksekokulu var iken ilimizde ikinci bir üniversitenin doğmasına neden olmuştur. Üniversitemiz ülkemize, milletine ve insanlığa faydalı, özgüveni yüksek, dürüst, ahlaklı, görgülü, bilgili ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Üniversitemizden mezun olanların diplomaları dünyanın bir çok ülkesinde geçerlilik arz etmektedir. Çünkü Balıkesir Üniversitesi 2010 yılında Avrupa Birliği Komisyonunca “Diploma Eki Etiketi” ve 2015 yılında da Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketiyle ödüllendirilmiştir. Bunlar Balıkesir Programlarının ve diplomalarının Avrupa Birliği dahilindeki geçerliliğini ortaya koymaktadır” diyerek mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı dileklerini sundu.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, “Bu gün gurur verici bir gün. Öğrencilerimize Ayvalık’ı seçtikleri için teşekkür ediyorum. Umarım iyi bir ev sahibi olarak sizleri iki yıl boyunca Ayvalık’ta ağırlamışızdır. Buradan ayrılırken evlerinize güzel anılarla döneceksiniz. İki yıl boyunca burada aldığınız eğitim ve ailenizden ayrı yaşadığınız zamandaki hayat tecrübeleri sizlerin önümüzdeki yıllarda en büyük yol gösterici haritanız olacaktır. Biz her zaman sizleri Ayvalık’ta görmek, ağırlamak arzusundayız. Yolunuz açık, yarınlarınız aydınlık olsun” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel hep birlikte mezuniyet pastasını kestiler.

BAÜ Ayvalık Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Reklamcılık, Yönetim ve Organizasyon ile Mimarlık ve Şehir Planlama programları bölümlerinden mezun olan 300 öğrenci hep birlikte havaya kep attı.

Törene Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, daire müdürleri,  öğrenci ve velileri katıldı.

 

 

 

HABER- AHA