Aynur Algül milletvekili Adaylığı için müracaat etti

AHA - Yılların siyasetcisi ve ehil olan Aynur Algül AK Parti milletvekil adaylığı için müracaatını yaptı.

AK Parti kadın kolları MKYK Üyesi Aynur Algül 24 haziran milletvekilliği yarışında aday olduğunu açıklayarak müracaatını yaptı. Uzun yıllar siyasetinin her kademesinde görev alarak kendini yetiştirmiş, mesleki olarakda akademik ehliyeti olan, kişisel gelişim  uzmanı Aynur Algül milletin vekili olmak için aday olduğu ilan etti. 

AYNUR ALGÜL KİMDİR

1979 Malatya doğumlu. 1984 yılında Malatya’da tahsiline başlayıp, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Halen İstanbul üniversitesinde sosyoloji, Anadolu üniversitesinde uluslar arası ilişkiler okuyor.

1998 – 2002 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2002’de ABD The Society of Neuro Linguistic Programming tarafından NLP Practitioner sertifikası, fonotik diksiyon sertifikası, 2006 yılında İngiltere yaşam koçluğu sertifikası, 2007 yılında ABD Blind Korps tarafından engelliliğ ve yaşam becerileri eğitimcinin eğitimi sertifikası aldı.

Siyasi ve sosyal alanda 1992’de Refah Partisi Bağcılar kadın kollarında çalışmalara başlarken bir yandan da Türkiye Beyazay derneği hanımlar komisyonu kurucu başkanlığı, İstanbul şubesi yönetim kurulu üyeliği ve çeşitli kademelerinde görevler yaptı.

2007 yılında TİKA ve Türkiye Beyazay derneği işbirliğinde gerçekleşen “Sınır tanımayan engelliler – Turkuaz projesi” kapsamında Kırgızistan’da eğitimler verdi. Aynı proje için 2010 yılında Kosova’da, 2014 yılında Azerbaycan’da bulundu. Ülkemizin çeşitli yerlerinde ve 2012 yılında Avusturya’da seminerler verdi. Kişisel gelişim, aile, başarı, özgüven ve engellilik konularında çeşitli radyo – tv programları, eğitimler ve bireysel danışmanlık faaliyetlerinde bulundu.

2009 – 2010 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Bağcılar engelliler koordinasyon merkezi üyeliği, 2014 yılında Bağcılar Belediye meclis üyeliği ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) kadın kolları kurucu üyeliği görevlerine seçildi.

2015 yılında önce Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul il kadın kolları yönetim kurulu yedek üyeliğine, ardından da kadın kolları MKYK (merkez karar yönetim kurulu) üyeliğine seçildi.

Eğitim, sosyal ve siyasal alandaki faaliyetleriyle, aileler, kadınlar, gençler, engelliler ve yakınları dahil binlerce insana ulaşıp gönüllerine dokunuyor ve onlara faydalı olmaya çalışıyor.

Aynur Algül evli ve 2 çocuk annesidir.