Ayhan Söğüt müjdeyi verdi. "Akçadağ Altunlu derneği kuruldu"

AHA MALATYA- Uzun zamandır kurulma çalışmaları devam eden, Fahri başkanlığını Ayhan Söğüt'ün yaptığı Malatya Akçadağ Altunlu Sosyal yardımlaşma derneği Mehmet Korkmaz başkanlığında resmen kuruldu

Malatya Akçadağ ilçesi Altunlu mahallesi artık derneği ilede anılacak. İstanbul Güngören emniyeti müdürlüğünde görevli emniyet müdür  yardımcısı olarak görev yapan 3. sınıf emniyet müdürü değerli hemşerimiz Ayhan Söğüt'ü ziyaretimizde kendi köylerinin derneğinin kurulduğu müjdesini bizimle paylaştı. Mali Müşavir Mehmet Korkmaz başkanlığında kurulduğunu dile getiren Ayhan Söğüt uzun zamandır hayallerini kurdukları yarım kalan sosyal tesis projelerini nihayet hayata geçireceklerini, köylerine örnek bir  tesis kazandıracaklarını ifade etti. Derneğin fahri kurucu başkanı olarakda anılan   Emniyet müdürü Ayhan Söğüt planlarda ayrılmış, zamanında temelleri dahi atılmış, yarım kalan Sosyal tesis çalışmalarını dernek çatısı altında yapmaya başlamanın mutluluklarını yaşadıklarını sözlerine ekledi. Ayhan Söğüt " Köyümüzde daha önceden büyüklerimizin başlattığı ancak o günkü yatırım sebeplerinden imkansızlıklardan yarım kalan bu tesisi yapmak için akrabalarımız ve köy halkımızla bunu paylaştım. Bunun dernek çatısı altında daha iyi yapılacağını teklif ettim. Buda kabul gördü. Mali Müşavir Mehmet Korkmaz başkanlığında derneğimizi kurarak çalışmalara başladık. Kurulan dernekle sadece bu projeyi değil daha bir çok projeleride imza atacağımıza ,birlik beraberliğimizin yanı sıra  gelecek nesilleri Sılahı Rahim'de buluşturacağımıza inanıyorum."dedi. 

Malatya'nın büyükşehir olmasından sonra Akçadağ Altunlu köyünün mahalle düzeyine kavuşmasından sonra yöre halkı artık kendilerine yakışır , çevre  mahallelerin dahi yararlanabilecekleri bir tesis yapmak için kolları sıvadı. Yapılacak tesisde misafirhane, konuk ağırlama,  taziye kabul alanı, kütüphane, bilgisayarlı çalışma alanı  gibi donatıların bulunduğu, bölgeye örnek bir tesis olacağı belirtiliyor. Geçmişde köyde yaşayan büyüklerin başlattığı yarım kalmış, temelleri dahi atılmış proje nihayet masaya yatırıldı. Bu proje yıl içerisinde yetkili mercilerin destekleri ve hayırseverlerin yardımları ile kısa bir sürede hayata geçirilecek. 

Haber: Mustafa Akbaba



akçadağ