Aydın valiliğinin Basın Mensupları İle İlgili Açıklaması

AHA AYDIN-17.09.2014 tarihli Güncel Denge gazetesinde Cem ULUCAN imzalı 'Park Yeri' isimli haberde okulların açılışı ile ilgili yapılan etkinlikte trafik polisinin kendisine zorluk gösterdiği, park etmesini engellediğini beyan etmekle beraber Trafik Denetleme Şube Müdürü'nü aymazlıkla, telsiz cambazlığı yapmakla itham ettiği üzüntü ile görülmüştür.

Emniyet Görevlileri ile birlikte yine bir kamu görevi yürüten basın mensupları birçok olay ve etkinlikte beraber, aynı zorluklar içinde görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Basın mensuplarının görevlerini icra etmeleri için gerek trafik görevlilerimize gerekse diğer emniyet görevlilerine kolaylık ve öncelik gösterilmesi talimatı verilmiştir.

Ancak zaman zaman basın mensuplarının gittikleri etkinlik ve olaylarda kullanmış oldukları araçları trafiği tamamen engelleyici, protokol ve diğer resmi araçların çıkışını kapatacak şekilde park etmeleri ve araç yanında sürücü bırakmamaları nedeniyle uygun bir noktaya araçlarını almaları görevlilerimizce ikaz edilip park alanı sağlanmaktadır.

Zira meydana gelebilecek olumsuz veya acil bir durumda basın görevlileri de dahil protokolün ve vatandaşlarımızın etkinlik alanında zarar görmeden ve kargaşaya meydan vermeden en hızlı şekilde can güvenliğini ve alandan ayrılmasını sağlamak oradaki emniyet personelinin asli ve öncelikli görevidir.

Etkinlik alanında o esnada görevli trafik personeli ile yapılan görüşmede; Basın mensubumuzun görevini yapmak üzere alana geldiğinde öncelikle aracını yayaların geçtiği yaya geçidi üzerine durdurduğu, bilahare de etkinliğe gelen protokol ve resmi araçların çıkışını engelleyecek şekilde park etmesi nedeniyle uyarılarak daha uygun alana alınması nezaket çerçevesinde kendisinden istenildiği, söz konusu alandaki diğer araçların birbirlerinin geçişini ve çıkışını engellemeyecek şekilde ya da mutlaka araç başında sürücüsü olmak kaydıyla park etmelerinin sağlandığı öğrenilmiştir. Trafik görevlilerimizce basın mensuplarına karşı özellikle zorluk çıkarma veya görevlerini engelleme amacında olmadığımızı, tam tersine kurallar çerçevesinde tüm kolaylığın sağlanmaya çalışıldığını basın mensuplarının takdirlerine sunarız.

Medyanın meydana gelen aksaklıkları kamuoyuna aktarmak öncelikli görevidir. Bununla beraber, bu görev kişi ve kurumların saygınlığını zedeleyecek şekilde kullanılmamalıdır.

 

                                                                               AYDIN VALİLİĞİ