Ankara'da konut projesi bakarken nelere dikkat edilmeli?

Ankara, son yıllarda gayrimenkul geliştiricilerinin tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor. Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara'da yeni projeler hızla hayata geçiriliyor.

Yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla dikkat çeken Ankara’nın yeni projelerle beraber çehresi de değişiyor. Ankara’nın pek çok ilçesinde markalı konut projesi inşa ediliyor. Peki, Ankara satılık ve kiralık daire fiyatları ne kadar? Ankara’da konut projesi bakarken nelere dikkat edilmeli? İşte Ankara’da konut projesi bakarken dikkat edilmesi gerekenler:

Ankara’da markalı konut projelerinde sosyal donatılara yer verilmesi hem satılık hem de kiralık daire arayanların ilgisini çekiyor.

•  Lokasyon belirleyin

Ankara’da markalı konut projesi bakarken ilk kriteriniz lokasyon olmalıdır. Konut projesinin bulunduğu lokasyonun iş yerinize ve sosyal yaşam alanınıza yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Diğer yandan kârlı bir gayrimenkul yatırımında lokasyonun önemli maddelerin arasında ilk sırada yer aldığını unutmamalısınız.

• Sosyal donatıları inceleyin

Sosyal donatılar konut almak ya da kiralamak isteyenlerin incelediği konulardan. Konut projesinde açık-kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun parkları, mini sinema salonu, yürüyüş parkuru, fitness center, SPA (hamam, buhar odası, sauna, şok havuzu) gibi sosyal alanların olup olmadığına dikkat edin. Bu doğrultuda sizin için uygun konut projesini inceleyerek kararınızı şekillendirebilirsiniz.

Referansları kontrol edin

Konut projesini hayata geçiren gayrimenkul firmasının projelerini inceleyip, ziyaret edin. Ayrıca projenin zamanında teslim edilip edilmediğini ve vaat edilen kriterlere uygun yapılıp yapılmadığını araştırın. Araştırma aşamasının ardından güvenli bir şekilde istediğiniz daireyi satın alabilirsiniz.

Ankara kiralık daire fiyatları ne kadar?

Ankara, öğrenci ve memur sayısının fazla olduğu şehirler arasında geliyor. Genellikle kiralık daire arayışında olan çalışanlar işyerlerine, öğrenciler ise kampüslerine yakın yerleri tercih ediyor. Lokasyonun yanı sıra Ankara kiralık ev fiyatları da yakından takip ediliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için; 566 TL ile 943 TL arasında belirtiliyor. Şehirde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı ise 754 TL olarak gösteriliyor. Kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi de 19 yılı buluyor.

Ankara satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.7 artış gösterdi. Ankara şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.747 TL oldu. Ankara satılık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için; 131 bin 27 TL bin ile 218 bin 400 TL arasında değişiyor. Satılık konutun ortalama satış fiyatı da 174 bin 703 TL olarak gösteriliyor.

Tüm Ankara kiralık daireler için tıklayın

ankara gÜncel yaŞam