Alaettin Aktay '' Adalet Ekmek ve Su Kadar Elzemdir ''

Cumhuriyet Halk Partisi Güngören İlçe Başkanı Alaettin Aktay, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşünün önemini ve yürüyüşteki izlenimlerini anlatarak, yarın ilçe teşkilatı olarak tekrar yürüyüşe katılacaklarını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına karşı, Ankara'dan başlattığı ''Adalet Yürüyüşü'' sona doğru yaklaştı. Güngören CHP ilçe başkanı Alaettin Aktay, adalet yürüyüşünün önemini ve yürüyüşteki gözlemlerini gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni  Mustafa Akbaba'ya aktardı.

 

Enis Berberoğlu'nun Tutuklanması Bardağı Taşıran Son Damla Oldu

Adaletin bir konuyla sınırlandırılamayacağını dile getiren Alaettin Aktay, adaletin herkes için gerekli olduğunu, bugün bu yürüyüşe karşı çıkanlar içinde adaletin gerekli olduğunu vurguladı. Alaettin Aktay açıklamalarında ''Adalet herkese lazım, adalet kavramı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkes için gereklidir. İnsan yaşamı için ekmek ve su ne kadar önemli ise Adalet de o kadar önemlidir'' dedi. 

Yürüyüş Parti Meselesi Değil

Alaettin Aktay, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşünün sadece Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili olmadığını, hukuksuzluğa uğramış bütün kesimler için gerekli olduğunu belirtti. Bu nedenle yürüyüşün başladığı ilk günden bu güne kadar bir tane dahi parti bayrağı olmadığını söyledi. 

Yürüyüş hakkında izlenimlerini aktaran Aktay '' Yürüyüş tam bir demokrasi ortamında ilerliyor. Bize karşı gösterilen tepkilere alkışlarla karşılık veriyor ve tahriklere asla kapılmıyoruz.Yürüyüşe katılanlar birlik ve beraberlik içerisinde birbirlerine yardım ederek, yürüyorlar. Arkadaşlarımız, bizim ve çevremizin güvenliğini sağlamak için orada bulunan polislere kendi ellerinden su ikram ediyor ve yürümeye devam ediyorlar'' ifadelerini kullandı.

Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 450 kilometreyi bıkmadan usanmadan yürüdüğünü söyleyen Alaettin Aktay, ilçe teşkilatı olarak yarın sabah saat 06.00'da parti binası önünden otobüs kaldıracaklarını ve yürüyüşe katılmak isteyen herkesi davet ettiklerini söyledi.