Aksakal Mahallesinde Cami Açılış Töreni Gerçekleşti
AHA TEKİRDAĞ-Aksakal Mahallesine devlet, vatandaş işbirliğiyle yaptırılan Aksakal Camii 8 Haziran Pazar günü saat 11:00de kalabalık bir katılımın oluşturduğu törenle ibadete açıldı.
Yapımına 11 Nisan 2013 tarihinde başlanan Aksakal Mahallesinde yeni caminin açılışına, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Belediye Meclis Üyeleri, Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı, Mahalle Muhtarları, STKlar, siyasi parti yöneticileri ve çevre köylerden de gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
Aksakal Mahallesine yapılan ve ibadete açılan caminin açılış öncesinde konuşan Mahalle Muhtarı Hüseyin Yiğit yapmış olduğu açıklamada, caminin yapımında emeği geçen ve maddi destekleri olan Diyanet Vakfı, Tekirdağ İl Müftülüğü, Malkara Müftülüğü, Tekirdağ Valiliği, Malkara Belediyesi ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Aksakal Muhtarı Hüseyin Yiğitin konuşmasının ardından Gazi Süleymanpaşa İmamı Ahmet Alpakın Kuran-ı Kerim okuması ve Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlerin anlamlı ve duygusal konuşması kendisini dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ; Allah kimseyi camisiz bırakmasın, cami yapanlar büyük bir hayır yapmışlardır, camilerimizi boş bırakmayalım, Allah ibadet edenlerin her zaman yanındadır. Camilerimize özen gösterelim. Eskiden kadınlarımız camilerimizi süpürüyorlardı, şimdi ise elektrikli süpürge var. Camisiz devlet olmaz, bayraksızda millet olmaz. Cuma günleri de bayanlarımızın camilerde Cuma namazlarını kılmasını arzu ediyoruz diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan caminin açılışı, protokol eşliğinde kurdele kesimine gerçekleşti. Son olarakta katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Riza DÖNER