Akhisar'da Balkan Göçmenleri Derneği Açıldı

AHA MANİSA-Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin, Rumeli Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı bugün öğle saatlerinde kalabalık bir davetli topluluğunun huzurunda yapıldı.

Açılışa, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdür Engin Pınar, Türkiye Makedonya Fahri Konsolos’u İbrahim Dönertaş, Ak Parti İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Manisa Büyükşehir belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, MHP Manisa Milletvekili Adayları Hasan Eryılmaz ve Osman Oktay, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı & Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocaman, Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keskinoğlu,  Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Taşkınlar, Akhisarspor Taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf Oda Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışa katılamayan isimler ise mazeretlerini bildirerek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşma yapan Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, balkan göçmenlerinin bu günlerde unutulmaya yüz tutmuş kültürünü, korumak ve yaşatmak için Balkan Göçmenleri Derneği olarak ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, açılışa katılanlara dernek adına teşekkür etti.  

 

Gül’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, konuşma yapan İbrahim Dönertaş, Taner Mustafaoğlu, Mehmet Keskinoğlu, Bircan Taşkınlar, Hüseyin Kocaman ve İsmet Akkaynak, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Balkan Göçmenleri Derneği’nin Akhisar’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile devam eden açılışta lokma ve Balkan kültürüne özgü yemekler ikram edilirken, sergilenen Balkan kültürüne ait el işleri ve giysiler de davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Balkan müzikleri ve halk oyunları ekibinin gösterisini büyük beğeni ile izleyen davetliler daha sonra halk oyunları ekibine katılarak hep birlikte halay çekti.