Akçadağ’da Sürücü Ve Yaya Eğitimi Semineri Verildi

AHA MALATYA- Akçadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri tarafından ilçedeki minibüs ve taksi şoförlerine sürücü ve yaya eğitim semineri verildi.



 



Akçadağ İlçe Emniyet Müdürlüğünün organizasyonu ve Valiliğin koordinasyonu vatandaşları trafik güvenliği konusunda daha çok bilgilendirerek yaya ve sürücü eğitimlerinin daha etkin hale gelmesi nedeniyle Akçadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memuru Onur Eser tarafından, Akçadağ’da ki Minibüs ve ticari taksi şoförlerine sürücü ve yaya eğitimi verdi. Emniyet Müdürlüğü görevli polis memuru Onur Eser seminere katılanlara, Kış aylarında araçların bakımı, kış lastiklerinin takılması gereken zamanlar, kış aylarında araçlarda bulunması gereken ekipmanlar, araçlara antifriz konulması ve konulan antifrizin araç üzerindeki yararları, araçlara zincir takılması konularında bilgilendirme yaptı.



 



Akçadağ Emniyet Müdürlüğü Alanya transfer Trafik Denetleme Büro amirliğinde görevli Polis memuru Onur Eser Kış lastiğinin zorunlu olduğunu belirterek Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Polis Memuru Eser açıklamalarını şöyle sürdürdü; Kamyon, çekici tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti aranacaktır. Minibüs, Otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi işareti yâda kar tanesi (snowflake) aranacağını belirtti.



 



Haber:Oğuzhan KARACA